FB Factor – Voima 6-5 (0-1, 2-2, 4-2)
Päivä alkoi kello kymmenen reikäleipä, kun Factorin joukkue saapui Kontiolahden liikuntahallille valmistautumaan kotipeli päivään.

Ensimmäiseen erään lähdettiin hyvin mielin ja hyvällä fiiliksellä. Pelin ensimmäinen maali syntyi vasta ensimmäisen erän puolivälissä, kun vastustaja haastoi hyvin itsensä kulmasta maalille ja teki hyvän syötön kaverille. Ensimmäisessä erässä ei nähty enempää maaleja kummallekaan osapuolelle, vaikka paikkoja ja hyviä vetoja löytyi.

Toiseen erään lähdettiin taistelutahdolla ja hyvällä meiningillä. Voima laittoi palloa maaliin jo toisen erän alkuvaiheilla ja peli oli 0–2 Voimalle ajassa 19.13. Factor avasi maali hanansa heti Voiman toisen maalin jälkeen ajassa 19.49, kun Julia antaa hienon poikittaisen syötön Aino Pajulle, joka siten viimeistelee pallon maaliin. Voima tekee kolmannen maalinsa ajassa 23.36, taitavan pujottelun lopuksi. Factor kaventaa ottelun 2–3 ajassa 26.21, kun Julia antaa jälleen Aino Pajulle loistavan syötön, josta Paju sitten laittelee pallon maaliin.

Kolmanteen erään lähdettiin hyvällä taistelu ja voitto fiiliksellä, joka näkyi jo ensimmäisillä sekunneilla, kun Sanni tasoittaa lukemat 3–3 Meriken syötöstä. Voima tulee ja pistää pallon monen pelaajan syöttelyn jälkeen maaliin ja lukemat ovat tuolloin 3-4 ajassa 31.40. Factor tulee taas tasoihin ajassa 35.24, kun Salla laukoo pallon maaliin, Meriken syötöstä. Ajassa 38.39 Sanni murtautuu keskelle ja laittaa verkot heilumaan, sekä samassa ajassa Factor tulee ottelun johtoon lukemin 5–4. Voima tulee vielä viimeisillä minuuteilla ajassa 42.58 tasoihin Factorin kanssa, mutta tämähän ei Factoria lannista. Nimittäin viimeisillä sekunneilla ajassa 44.24 Aino Paju laittaa pallon maaliin turhia miettimättä, kun Iita syöttää hänelle hyvän syötön laitaan. Pelin lopulla ei enää maaleja syntynyt ja täten peli päättyi Factorin voittoon 5-4

Factorin pistenaiset: Aino Paju 3+1, Sanni Pirttilä 2+0, Merike Eskelinen 0+2, Julia Pehkonen 0+2, Salla Sahioja 1+0, Iita Hirvonen 0+1

Voima – FB Factor 2-3 (2-2, 0-1, 0-0)
Päivän toisessa ott-elussa maalien teossa ei onnistuttu aivan yhtä tehokkaasti kuin ensimmäisessä. Ottelu päättyi kuitenkin Factorin voittoon vastustajasta Voimasta lukemin 3-2. Maalien teon makuun päästiin kuitenkin heti ensimmäisen erän alussa, peliä oli ehtinyt kulua 35 sekuntia kun Aino Paju sai Julia Pehkosen syötöstä pallon jo maaliin. Voima kuitenkin rokotti tästä maalista ja iski lyhyen ajan sisään kaksi maalia ensimmäisen erän loppupuolella. Yhtä tehokkaasti kuin ensimmäisenkin, tekivät Aino ja Julia vielä ajassa 14:58 tasoitusmaalin.

Toiseen erään lähdettiin tasaisissa lukemissa 2-2, mutta tätäkään erää ei kauaa ehtinyt kulua ennen kuin pallo löytyi Julian toimesta vastustajan maalista ja tilanne 2-3 Factorin hyväksi. Toisessa erässä lisäjännitystä saatiin, kun päästiin pelaamaan alivoimalla. Siitäkin selvittiin kuitenkin koko kaksiminuuttinen maaleitta.

Kolmanteen erään lähdettiin kannustamaan koko joukkuetta antamaan kaikkensa, tämän ollen vuoden 2022 viimeinen ottelu ja erä. Hyvästä tsempistä huolimatta maaleja ei kuitenkaan erässä enää syntynyt. Tyytyväisiä kuitenkin saatiin olla kotiin tuoduista pisteistä ja ennen kaikkea Julian ja Aino P:n suorituksista tässä pelissä koko joukkueen hyväksi!

Factorin pistenaiset: Aino Paju  2+1, Julia Pehkonen  1+2

Hyvillä mielin päästiin tämän vuoden osalta loman viettoon. 2023 tammikuussa jatkuu pelit taas uudella innolla!