Vuoden viimeinen pelireissu tehtiin junalla Lappeenrantaan Saipan vieraaksi. Ennen oman pelin alkua tytöt pääsivät seuraamaan F-liigan peliä Saipa-Blue Fox ja ottamaan mallia mitä vaaditaan huipulla pelaamiseen.

Saipa SB – FB Factor 3-5 (2-0, 1-2, 0-3)
Ottelun juoni oli alusta alkaen selvä. Factorin tytöt pyörittivät peliä ja loivat paikkoja ja Saipa pyrki iskemään terävästi ja tehokkaasti vastaan. Toisen erän puoleen väliin asti Saipan taktiikka toimikin täydellsesti ja he johtivat peliä 3-0, vaikka laukaukset olivat Factorille 15-3 ja pallonhallinta suurinpiirtein 80-20. Toisen erän puolivälissä Factorin pöyritys sai lopulta palkinnon kun Saara tinttasi pallon Saipan maaliin. Erän viimeisellä minuutilla Jennica toi tahtomaalilla Factorin jo maalin päähän. Kolmannen erän alku oli Factorille lähes täydellinen. Lilja toi minuutin pelin jälkeen Factorin tasoihin ja heti seuraavassa vaihdossa Saara vei joukkueen ensimmäistä kertaa johtoon. Kolmannen erän puolivälin jälkeen Nepe lisäsi Siran hienosta esityöstä lukemiksi 3-5 ja näihin lukemiin ottelu myös päättyi. Hieno nousu tappio selkeästä tilanteesta kauden ensimmäiseen kolmen pisteen voittoon.

Factorin pistetytöt: Saara 2+0, Nepe 1+1, Rova 0+2, Jennica 1+0, Lilja 1+0, Moona 0+1, Sira 0+1

Pelien osalta tytöt pääsevät nytten joulutauolle. Pari pelivuoroa ja sitten ansaitulle puolentoista viikon paussille. Seuraava SM-sarjapeli peltaan SBS Wirmoa vastaan Kontiolahdessa 14.1.2023