Ajankohtaista

T16-joukkue aloitti varmoin ottein 1. divisioonan ensimmäisessä turnauksessa Vihdissä 18.12. ja otti paikan sarjakärjessä. Joukkueesta huokui koko kauden kaivattu rentous ja luotto omaan tekemiseen ja valmennus nautti hyvästä meiningistä.

 

Pelicans SB – FB Factor 2–6
Kolmas peli tähän alkukauteen tätä joukkuetta vastaan ja totta kai tavoite hakea revanssivoitto. Paine nostettiin heti päätylautaan ja pelihallinta pyrittiin saamaan Factorille heti alusta. Vaikka Factor on aina käytännössä mennyt korkealla karvauksella, ei se toiminut SM-karsintasarjassa ollenkaan, joten sitä olimme harjoitelleet pari viikkoa. Kun korkeaan karvaukseen lisätään tahto, niin se näkyy kentällä. Factor otti pelin kontrollin ja sai karvauksellaan tyrehdytettyä Pelicansien hyökkäykset minimiin. Peli oli taas Factorille tyypillisesti liikkuvaa ja ensimmäiselle erätauolle mentiin 0–2 johdossa.

Factor teki tasaiseen tahtiin maaleja ja kävipä jopa niin, että yksi maali jäi tuomarilta huomaamatta, vaikka vastustajan pelaaja kävi selkeästi pallon verkosta noukkimassa ja jatkoi peliä. Vastustaja onnistui kerran rokottamaan 2–1 hyökkäystilanteesta ja toinen oli suora veto, joka osittaisesta torjunnasta lipui maaliin. Factor kuitenkin kaunisteli lukemia loppuun asti ja onnistui jopa erinomaisella karvauksella riistämään pallon niin, että se saatiin etukulmasta heti sisään. Factorin otteet olivat kylmänviileitä, ja suurimpana huomiona voitaisiin nostaa esiin osoitus koko joukkueelle siitä, että taidot eivät ole kadonneet minnekään vaan kyse on tahdonvoimasta.

Factorin pistetytöt: Minea 2+1, Elsa 1+2, Lilja 2+0, Liina 1+0, Kaisa 0+1

Ottelun tilastot

 

VSS – FB Factor 1-7
Factor sai tähän peliin ehkä vielä ensimmäistä peliäkin selkeämmin pallonhallinnan ja maali roikkui ilmassa heti alusta asti. Kuitenkin vastustaja pääsi pienestä karvausvirheestä rokottamaan pelin ensimmäisen maalin. Vastustajan maalimahti oli selkeästi pelin pahin vastus, ja pelaajat penkiltä asti muistuttelivat maskista ja aika pian Factor sai tasoitettua pelin, kun Vilma näytti mallia, kuinka maskia tehdään. Ensimmäinen erä meni tätä vielä hakiessa ja ensimmäiselle erätauolle mentiin tasalukemissa 1–1. Karvaus oli nyt selkeästi kunnossa, joten fokus siirrettiin maskiin sekä hyökkäyksen porrastamiseen. Välillä hyökkääjien ja pakkien välille jäi liian iso väli ja vastustajalle jäi tilaa kääntää peli, jolloin kolme tai jopa neljä Factorin pelaajaa olivat ulkona tilanteesta. Näistä kaikista kuitenkin selvittiin, mukaan lukien yksi alivoima ja Factor meni maalieron turvin suoraan sarjan kärkeen.

Factorin pistetytöt: Lilja 3+0, Minea 2+0, Tuuli 1+1, Kaisa 0+2, Elsa 1+0, Vilma 0+1, Maija 0+1

Ottelun tilastot

1. divisioonan ensimmäinen turnaus oli etenkin iloinen ja rento. Nyt viimein nähtiin taas se liikkuva ja luova Factor, johon ollaan totuttu. Saa nähdä mitä sarja meille vielä tarjoaa, mutta joka peliin haetaan joku kehityskohta ja täten pyritään valmistautumaan mahdollisiin play-offeihin keväällä, jonne sarjan kaksi parasta joukkuetta pääsevät.