Ajankohtaista

25.3. FB Factor – SB Nivala 5-4 vl
Edustusjoukkue aloitti divarikarsintasarjansa Kontiolahdella lauantaina SB Nivalaa vastaan. Ottelu alkoi molemmilta joukkueilta tunnustellen ja tempoa hakien, pallonhallinnan ollessa kuitenkin kokoajan enemmän kotijoukkueella. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan saanut luotua kunnollisia vaarallisia tilanteita tai hyödynnettyä vastustajan pieniä virheitä edukseen. Erän puolivälin jälkeen ajassa 11:28 Aino J. pääsi lopulta avaamaan maalihanat upealla laukauksellaan. Pian tämän jälkeen vastustaja ottaa jäähyn korkeasta mailasta, ja Factor pääsi pyörittämään ylivoimaa, joka nimenomaan jäi tällä erää vain pyöritykseksi, vastustajan tiiviin alivoimapelin ja Factorin vetojen puuttumisen vuoksi. Erätauolle mentiin Factorin 1-0 johdossa, ja vaikka pallonhallinta olikin enemmän kotijoukkueella, voitti vastustaja silti maalia kohti menneet laukaukset 4-5.

Toinen erä jatkui siitä mihin edellinen jäi; Factor pitää palloa, mutta yhä hieman vetopaikat ja laukaukset loistavat poissaolollaan. Ajassa 22:20 Factor nousee kuitenkin 2-0 johtoon Meriken kylmänviileällä rangaistuslaukauksella. Vain hetki tästä Julia löytää maalin edestä Eevin, joka pääsee viimeistelemään johdon jo 3-0. Factorin koko pelin alkupuoliskon hallinnasta syntyneen ”hyvänolontunteen” ja turvallisen tuntuisen 3-0 johdon myötä vastustajalle alkoi kuitenkin avautumaan muutamia hyviä maalipaikkoja, ja pian vastustaja onnistuukin tekemään kavennusmaalin ajassa 33:59. Loppuerässä ei enää maaleja tai muitakaan tilastomerkintöjä tullut ja näin erätauolle mentiin kotijoukkueen 3-1 johdossa.

Kolmas erä alkoi hieman vauhdikkaammin kuin aiemmat. Ajassa 42:11 Merike löytää tilaa alakulmasta ja vie Factorin takaisin kolmen maalin johtoon. Pian tämän jälkeen kotijoukkueen ote pelistä alkaa jälleen herpaantua, kun samaan aikaan vastustaja löysi jostain mielettömän taisteluhengen. Nivala tekee kaksi kavennusta erän puolivälissä, ensin ajassa 50:28 ja liki heti perään ajassa 52:56. Tässä vaiheessa vastustajalla oli selkeästi peli-ilme ja taistelutahto kohdillaan, ja he pyrkivät kokoajan paineistamaan Factorin puolustusta ja vaikeuttamaan pelinavausta korkealla karvauksellaan. Tämä tuottaa tulosta, ja heti perään ajassa 54:37 vastustaja hakee poikkarilla maalin edestä syöttöä, joka kuitenkin factorin epäonneksi kimpoaa maalin takakulmalla olevan oman pelaajan mailasta maaliin. Peli tasan 4-4. Enempää maaleja ei kuitenkaan enää kummankaan joukkueen kovasta rynnistyksestä huolimatta tullut, ja näin edessä oli jatkoaika. Varsinaisen peliajan torjunnat tässä vaiheessa Jenna 15, Vastustaja 16, joten laukaukset ottelussa menivät myös melkolailla tasan Factorin paremmasta pallonhallinnasta huolimatta.

Jatkoaika lähti tyypillisen varovaisesti käyntiin. Homma olisi kuitenkin kerrasta poikki, joten virheisiin ei ollut varaa. Jatkoajan ainoa tilastomerkintä oli kotijoukkueen jäähy ajassa 65:21. Factorin alivoima kuitenkin kesti, ja maaleja jatkoajalla ei nähty. Ottelun ratkaisua piti siis hakea vielä pitkän kaavan mukaan rankkareilla.

Ensimmäisessä parissa Jenna torjuu Nivalan pelaajan yrityksen, ja Nivalan maalivahti selviytyy niinikään Sannin yrityksestä. Toisessa parissa niin vastustaja, kuin Julia pistävät palloa verkkoon, eli tasaisesti mentiin. Vastustajan kolmas laukoja epäonnistuu Jennan päästessä palloon jalallaan ja Factorin laukojista Salla siirtää kotijoukkueen voittolaukauskisan johtoon varmalla harhautuksella. Neljännessä parissa vastustaja onnistuu ampumaan pallon tarkasti yläkulmaan, mutta Veera kuittaa tämän ujuttamalla pallon maaliin. Näin ollen viidennen parin alkaessa vastustajan on pakko onnistua. Jenna haastaa vastustajan pelaajaa niin, että tämä joutuu liikkumaan taaksepäin, ja näin Factorin avausvoitto 5-4 on tosiasia.

Parannettavaa jäi paljon ja ehjä esitys tämä ei kotijoukkueelta ollut, mutta tärkeä avausvoitto kotiyleisön edessä on kuitenkin hyvä startti karsintasarjaan. Kiitos kaikille paikalle tulleille kannustajille!

Factorin tehot: Merike 2+0, Aino J. 1+0, Eevi 1+0, Julia 0+1, Niina 0+1, Veera 0+1
Maalilla Jenna 80,95%

Ottelun tilastot

26.3. SB Nivala – FB Factor 6-3

Päivämme alkoi 10 aikoihin bussimatkalla Joensuun urheilutalolta. Bussimatka meni loistokkaasti ja nopeasti hyvää musiikkia kuunnellen ja hyvällä hengellä. Viimeisen tunnin aikana valmennus piti pelipalaverin, jossa käytiin läpi pelipäivän kulku ja kentälliset, joilla lähdetään pelaamaan. Hallille saavuttua joukkue meininki oli hyvä ja siitä lähdettiinkin sitten alkulämmittelylle. Pallollinen lämmittely sujui hyvin ja meininki oli hyvä. Peliin lähdettiin hyvällä asenteella ja tahdon voima oli suuri. Nivalan joukkueella oli todella voimakas ja kuuluva kannustus jo pelin alkuvaiheilla, joka antoi Nivalan joukkueelle paljon tahtoa voittaa, joka näkyi heidän pelissään.

Ensimmäisen erän alku kymmen meni tasaisissa merkeissä, kunnes ajassa 13:41 Nivala teki ottelun aloitus maalin. Seuraava maali nähtiin erän lopussa ajassa 19:13, kun Nivala otti 2-0 johtoaseman. Toista erää lähdettiin pelaamaan kahdella kentällisellä. Erän alussa ei paljoa maaleja nähty, kunnes Venla kavensi tilanteen Sallan syötöstä 2-1. Erän aikana ei nähty enempää maaleja, mutta tekeminen oli hyvää. Kolmannen erän alussa Nivala teki heti ajassa 40:41 kolmannen maalinsa. Ei mennyt montaa minuuttia Nivalan kolmannesta, kun Niina kaventaa tilannetta 3-2 Ainon syötöstä ajassa 46:21. Nivalalle tämä ei sopinut, joten he ottivat suuremman johto aseman ajassa 46:32. Nivalan joukkue halusi voittaa ja tämä näkyi heidän vedoissaan ja peli tavassa. Kolmannen erän viimeisellä kymmenellä kotijoukkue teki maalin ajassa 53:11, sekä heti perään taulukellon ollessa 53:44. Factorilla löytyi vielä maali intoa, joten Julia tykitti viimeisillä minuuteilla kolmannen maalin ajassa 59:04, mutta se ei valitettavasti riittänyt Factorin voittoon. Factor ei lannistunut häviöstä vaan lähti suuremmalla tahdon voimalla seuraavalla viikolla pelattavaan kolmanteen ratkaisevaan otteluun Kontiolahdella, mutta tahto ei vain tässä lajissa ole valitettavasti se ratkaiseva tekijä.

Factorin pistenaiset: Venla 1+0, Niina 1+0, Julia 1+0, Aino J 0+1, Salla 0+1

2.4. FB Factor – SB Nivala 3-6
Kolmas ja ratkaiseva peli saatiin kotikentälle Kontiolahteen. Odotukset olivat korkealla ja katsomoon oli saapunut kivasti väkeä kannustamaan. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntämistä ja molemmilla joukkueilla oli muutamia maalipaikkoja. Erän ainoan maalin teki Nivala Factorin pelaajan harhasyötöstä. Toinen erä oli Nivala merkkinen ja joukkue viimeisteli erään neljä maalia ja Factorin tyytyessä edelleen paukuttelemaan van kohti vastustajan maalivahtia. Kolmannen erän alkuun Nivalalle oli tulossa rangaistus ja Edustusjoukkue pelasi ilman maalivahtia. Kaikkien yllätykseksi pallo kuitenkin lipui lopulta Factorin pelaajien lavoista omaan maaliin ja tulostaululla jo lukemat 0-6. Tilanteesta seuranneesta ylivoimasta alkoi Edustusjoukkueen tehokas kaksi minuuttinen jonka aikana pallo saatiin toimitettua vastustajan maaliin kolme kertaa ja muutenkin pleiin saatiin hyvä ote. Hyvästä latauksesta huolimatta enempää maaleja ei ottelussa enää nähty ja näin ollen summerin soidessa SB Nivala sai juhlia divaripaikkaa ja silminnähden pettyneiden Factor pelaajien sarjatasoksi ensi kaudelle tulee jäämään Suomisarja.

Factorin pistenaiset: Kati 0+2, Fredu 1+0, Sanni 1+0, Merike 1+0, Nea 0+1