Ajankohtaista

T16 raivasi tiensä playoff-karsintoihin ja 2.4. bussi suuntasi Ouluun, jossa vastaan asettui SM-sarjan 7. SSRA eli Rankat Ankat.

SSRA – FB Factor 6–5 (JA)
Peli lähti hyvin käyntiin ja saimme sykkeen kohdilleen alusta asti. Vastustajalla oli lähemmäs neljä ketjua pelaajia, kun taas Factor taisteli 13 kenttäpelaajalla, mutta tämä ei menoa hidastanut, vaan koko porukka pääsi odotetun kovaan tempoon mukaan. Vastustaja teki ensimmäisen maalin ajassa 06.51, kun maalinedustalle jäi lavanmentävä tila ja kulmasta tullut kova syöttö päätyi Factorin verkkoon. Tämä kuitenkin kuitattiin heti perään, kun ajassa 07.11 Eimin ja Ainon jo viimeistelytreeneissä toiminut poikittaissyöttökuvio kantoi taas hedelmää ja peli tasan 1–1. Jo hetkeä myöhemmin 08.26 Elsa sai katkaistua syötön ja pienellä ohituksella loi itselleen läpiajon ja viimeisteli Factorin ensimmäisen kerran johtoon. Johtoasemasta saatiin nauttia hyvä tovi, kunnes vastustaja teki saman kuvion kulmasta maalille ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 2–2 lukemista.

Toista erää pelattiin melkein 10 minuuttia, ennen kuin SSRA meni johtoon, tällä kertaa viivasta tulevalla vedolla. Tästä alle minuutti ja Tuuli antoi tykin laulaa ja peli jälleen tasoissa. Alle kolme minuuttia ennen erän loppua Elsa siirsi Factorin johtoon ja viimeiseen erään saatiin lähteä johtoasemasta. Tavoite oli pitää omaa pää puhtaana ja hyödyntää tehokkaammin ne monet paikat, joita saatiin luotua hyvä määrä ensimmäisissä erissä. SSRA oli kuitenkin määrätietoinen ja kolmatta erää ehti kulua vain kaksi minuuttia ja 30 sekuntia, kun Ankat tulivat tasoihin. Peli oli tasaista ja paikkoja oli molempiin päihin, mutta maalivahdit olivat hereillä ja seuraavaa maalia odotettiin aina 48 peliminuutille asti, kun Ankat menivät vuorostaan johtoon.

Valmennus odotti Factorille jäävää vaparia, jotta voitaisiin ottaa aikalisä, mutta ajassa 52.15 Lilja käänsi pelin ja veti kovan kudin aivan vastustajan maalivahdin jalan yli vasempaan taka-alakulmaan. Viimeiset viisi minuuttia olivat Factorin hallintaa, mutta Ankkojen puolustus oli tiivistä eivätkä pomput pomppineet millään Factorin hyväksi. Pari minuuttia ennen loppua Factorin vaparista otettiin aikalisä, jotta pelaajat saisivat vetää henkeä ja huilivaihtojen jälkeen ketjut saataisiin takaisin kohdilleen. Tavoite oli pitää huoli omasta maalinedustasta ja selvitä jatkoajalle, ellei voittomaalia saataisi tehtyä. Maali roikkui ilmassa, mutta mikään ei mennyt sisään ja niinpä peli jatkuisi jatkoerään.

Pallo oli pitkälti Factorin hallussa ja näytti, että ratkaisu saataisiin hetkenä minä hyvänsä. Kuitenkin hieman hektisen vaihdon jälkeen vastustaja hyödynsi Factorin tämän päivän heikon kohdan ja iski ratkaisumaalin samanlaisella syötöllä kulmasta maalille, kun jatkoaikaa oltiin pelattu minuutti ja 49 sekuntia.

Factorin pistetytöt: Elsa 2+0, Eimi 0+2, Lilja 1+0, Aino 1+0, Tuuli 1+0, Maija 0+1, Saaga 0+1

Ottelun tilastot

Valokuvia ottelusta

Häviöstä huolimatta valmennus on oikein tyytyväinen tähän kauden päättävään taisteluun. Maalilla yksin ahkeroinut Irina sai ansaitusti parhaan pelaajan palkinnon monella tilanteen pelastavalla venytyksellään. Tehokas 3×20 minuutin peliaika verotti kahdella pelaavia pakkeja ja senttereitä, mutta taistelu oli siitä huolimatta loistavaa. Jokainen kannusti ja juhli peittoja, syöttöjen katkoja ja etenkin niitä maaleja. Factorin T16 siirtyy nyt lomalle ja treenejä ei mietitä hetkeen ollenkaan! Kiitos kaudesta ihanille pelaajille, huoltajaporukalle sekä vapaaehtoisille, jotka mahdollistivat tämän kauden.