T16 1. divisioonan runkosarja päättyi Porvooseen 25.3. Koska T16 oli jo aiemmin varmistanut play-off paikkansa, lähti ketjullinen tyttöjä T18 mukaan Turkuun, jossa pelattiin T18 play-off peli. T16 otti täten täytettä kokoonpanoonsa T14 tytöistä, joita mukaan lähti ketjullinen.

Pelicans – FB Factor 5-4
Päivän ensimmäinen peli oli ainoa, jossa oli panosta. Voittaja voittaisi runkosarjan ja saisi kotiedun ensimmäiseen play-off peliinsä. Pelistä odotettiin tiukkaa ja tavoitteena oli tehdä parhaamme ja katsoa, mihin se päivän kokoonpanolla riittää. Pelicans aloitti maalinteon muutaman minuutin pelin jälkeen, mutta melkein heti perään Factor tasoitti pelin. Muutaman merkkausvirheen siivittämänä Pelicans oli 1–3 johdossa ensimmäisen erän jälkeen, mutta erätauolla painotettiin, ettei mitään hätää ole. Tasoitusta lähdettäisiin hakemaan maali kerrallaan.

Toisen erän alku näytti lähtevän hyvin liikkeelle, mutta erän loppua kohden Pelicans oli jo neljän maalin johdossa. Vajaa kaksi minuuttia ennen toisen erän loppua Factor kavensi peliä maalilla ja viimeiseen erään jäi kolmen maalin kiri. Erätauolla fokus keskitettiin oman pään tarkkuuteen ja tahtoon, jolla lähdettäisiin jälleen kerran kaventamaan peliä ja kirimään tasoihin. Viimeisen erän puolivälissä Factor iski nopeasti kaksi maalia ja vastustaja otti aikalisän. Taululla oli vielä useampi minuutti peliaikaa ja tavoite oli päästä tasoihin. Factor sai hyvin palloa hallintaan ja paikkoja saatiin luotua, mutta Pelicans kesti, ja näin runkosarjan voitto meni Lahteen.

Factorin pistetytöt: Elsa 2+1, Minni 1+1, Senttu 0+2, Tuuli 1+0, Linda 0+1

Valokuvia ottelusta

FB Factor – Häme Stars 3–7
Tällä pelillä ei olisi mitään merkitystä, joten kaikki mukana olleet T14 pelaajat pääsivät pelaamaan. Tavoite oli tässäkin pelissä tehdä parhaamme ja pyrkiä sillä mahdollisimman pitkälle. Ensimmäinen erä oli tasainen ja maaleja nähtiin vain kaksi Häme Starsin toimesta. Factor otti kuitenkin kontrollin toisen erän alkuun ja jo toistamiseen tänään, Factor kiri tasoihin. Factor meni ensimmäisen kerran johtoon toisen erän lopussa, mutta viidessä minuutissa numerot olivat jälleen kääntyneet Häme Starsin hyväksi. Viimeisessä erässä näkyi, että jaloissa painoi, ja Häme Stars kaunisteli lukemia 3–7.

Tämä peli oli osittain selviytymistä, ja kokemuksen kartuttamista nuoremmille vahvistuksille. Ymmärrettävää onkin, että pariin tuntiin ei voi taktisia asioita omaksua, etenkin kun T14 sarjassa pelataan eli pelimuodolla, 4 vs. 4. Siitä huolimatta päivästä on nostettava isona plussana hyvä tekemisen meininki ja tahto, joiden avulla takaa-ajoasemasta noustiin kaksi kertaa tasoihin.

Factorin pistetytöt: Linda 1+1, Venla 1+0, Elsa 1+0, Kiia 0+1

Vaikka saldoksi viimeisestä turnauksesta jäi nolla pistettä, sai kukin siitä itselleen omanlaistaan kokemusta. T14 tytöt selviytyivät uudesta haasteesta hienosti, ja sarjan konkarit pääsivät ottamaan johtajan roolia ja tsemppaamaan jokaista eteenpäin. Jo seuraavan viikon sunnuntaina T16 joukkue suuntaa Ouluun kohtaamaan Rankat Ankat ensimmäisessä pudotuspelissä.