Playoff-karsinta reissumme suuntautui Turkuun. Reissu päätettiin tehdä yhdessä T16 tyttöjen kanssa. Lähtö aamulla klo 8.30, matkalla T16 tyttöt Porvooseen ja siitä illaksi Turkuun pelaamaan ja sitten pelin jälkeen samaa reittiä takaisin ja kotona oltiin jo klo 7.30 🙂

T18 ikäisiä tyttöjä saatiin parsittua kasaan ainoastaan kentällinen ja Minttu maalille. Onneksi T16 tyttöjä saatiin lainaan toinen kentällinen, niin pelistä tuli edes jollain tavalla järkevä. Näistä lähtökohdista Loiston liiganaisten kimppuun.

FBC Turku – FB Factor 8-6 (4-1, 1-1, 3-4)
Factorin tytöt lähtivät peliin ennakkoluulottomasti ja Minea veikin joukkueen johtoon kahden minuutin kohdalla. Kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiä koko ajan Factorin päätyyn, mutta Minttu maalissa oli ilmi liekeissä. Erän puolessavälissä Loisto pääsi tasoittamaan pelin ylivoimalla ja erän loppuun sattui jälleen kerran todelli musta hetki ja tilanne oli yhtäkkiä 4-1. Näissä lukemissa erätauolle.

Toisen erän alku oli jälleen Factorilta hyvä. Nepe kavensi maalieron kahteen kun erä oli kerennyt vanheta ainoastaan 14 sekuntia. Toisessa erässä muutenkin Factorin tytöt pääsivät paremmin peliin mukaan ja pallo pyöri useampaan kertaan kotijoukkueen maaliviivalla, mutta enempää maaleja ei saatu tehtyä. Mutta kun Loistokaan ei saanut toiseen erään kuin yhden maalin, niin toiselle erätauolle siirryttiin vielä ihan ok siedettävissä lukemissa 5-2.

Jos kahden edellisen erän alku oli ollut Factorin tytöiltä hieno niin kolmannen erän alku oli sitten aivan maaginen. Tahvanaisen sisarukset taikoivat kolme maalia reiluun minuuttiin ja peli oli yhtäkki tasan 5-5 ja Loisto oli pakotettu ottamaan aikalisä. Pari minuuttia aikalisän jälkeen Loisto pääsi jälleen johtoon ja suurin osa luuli että nyt ne menevät menojaan, mutta toisin kävi. Noin neljä minuuttia ennen loppua Vilma toi Factorin tasoihin ja edessä oli äärettömän jännittävät viimeiset minuutit. Molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa viimeisten minuuttiien aikana, mutta ratkaisevan maalin pääsi iskemään Loisto minuutti ennen loppua hyökkäyspään kulmavaparista. Factor yritti vielä vimmatusti saada pelin tasoihin ilman maalivahtiakin, mutta tällä kertaa palloa ei saatu maaliin ja kun Loisto teki vielä pelin viimeisen maalin tyhjiin 2 sekuntia ennen summerin soimista niin kausi oli sitten paketissa. Mutta olipahan hieno peli Factorin tytöiltä. Jos kausi pitää päättää tappioon niin tehdään se sitten tyylillä. Ylpeä saa olla tästä joukkueesta.

Factorin pistetytöt: Ape 2+1, Vilma 1+1, Minea 1+1, Lilja 1+0, Nepe 1+0, Liina 0+1, Fredu 0+1, Sira 0+1

Valokuvia ottelusta

T18 tyttöjen kausi tuli nyt siis päätökseen. Hieno ja opettavainen kausi, joka sisälsi paljon hienoa hetkiä ja oppimistilanteita. Ensi kaudella ollaan taas valmiimpia koviin koitoksiin. Isot kiitokset joukkueen pelaajille ja toimihenkilöille meillä oli huippu jengi. Kiitokset myös pelaajien vanhemmille, yhteistyökumppaneille ja muille sidosryhmille ketkä mahdollistivat tämänkin kauden. Kiitos kaikille vastustajille ja tsemppiä kaikille jotka selvisivät pudotuspeleihin.