Ajankohtaista

FB Factorin ensimäistä virallista syntymäpäivää vietetään tänään karkauspäivänä. Vaikka sarjat ovat vielä kesken niin voimme ylpeänä esitellä syntymäpäivän kunniaksi vanhimpien tyttöikäluokkien kauden 2020-2021 valmentajat.

A- ja B-ikäiset (2000-2004) Mika Karhapää
Mike on tehnyt loistavaa työtä kyseisen ikäluokan kanssa jo neljän kauden ajan. Kuluvalla kaudella hän on ensimmäistä kertaa toiminut A-tyttöjoukkueen päävalmentajan roolissa ja jatkaa hommaa myös ensi kaudella. A-tytöt jäivät syksyn SM-karsinnoissa maalin päähän SM-sarjapaikasta ja ovat sen jälkeen hallinneet I-divisioonaa suvereenisti voittamalla kaikki pelinsä. A-tyttöjen tavoite on päästä pelaamaan kaudeksi 2020-2021 SM-sarjaa.

C-ikäiset (2005-2006) Markus Holopainen ja Silja Penttinen
Markus aloitti tällä kaudella C-tyttöjen vastuuvalmentaja ja samalla käynnistyi kahden vuoden projekti, jonka tavoitteena on päästä pelaamaan SM-sarjaa kaudella 2020-2021. Syksyllä C-tytöt hävisivät ratkaisevan SM-karsinta pelinsä kahdella maalilla, joten paikka SM-sarjassa oli lähellä jo tälle kaudelle. Aluesarjassa joukkue eteni vakuuttavasti playoff-karsintoihin ja pääsee vielä takaportin kautta haastamaan Suomen kovimpia joukkueita.
Tulevalle kaudelle Markus saa mukaan valmennukseen  Silja Penttisen. Siljalta löytyy pelaajana kokemusta naisten liigasta ja I-divisioonasta noin kymmenen kauden verran. Kuluvalla kaudella Silja on pelannut Factorin naisten joukkueessa ja käynyt pitämässä C-tytöille muutamia harjoituksia. Siljan mukaan tulo vie toivottavasti tyttöjä kohti urheilullisimpaa toimintaa myös kentän ulkopuolella, kun nyt heille löytyy esikuva omasta joukkueesta.

D-ikäiset (2007-2008) Sini Tuunanen ja Miro Ylärakkola
Sini on kulkenut 2008-syntyneiden tyttöjen mukana seuran toiminnan alusta alkaen ja mennyt valmentajapolullaan eteenpäin vuosi vuodelta. Tulevalla kaudella Sinin on aika ottaa D-tyttöjen vastuuvalmentajan paikka ja jatkaa ”omien tyttöjensä” kanssa matkaa kohti uusia haasteita. Oman pelaamisen ohella Sini on kouluttanut itseään Salibandyliiton valmentajakursseilla vuosittain ja on nyt valmis ottamaan seuraavan askeleen. D-tyttöjen valmennukseen uutena kasvona mukaan liittyy Miro. Miro on kulkenut oman pelaajapolkunsa Lahden seudulla aina seurakunnan sählykerhosta A-poikiin asti. Pelaajapolun aikana Mirolle tuli SM-sarjapelejä A-, B- ja C-juniorisarjoissa. Kuluvalla kaudella Miro on pelannut SbsFactorEnon riveissä. Valmentajaura Mirolla siis käynnistyy tulevasta kaudesta, mutta pelaajauralta mukaan tarttuneet opit ja ajatukset saadaan nyt siirrettyä D-tytöille. Mirolta löytyy se tieto mitä kaikkea pelaajien pitää tehdä, että SM-sarjassa pelaaminen tulevaisuudessa on mahdollista.

Ensi kauden joukkueisiin ilmoittautuminen alkaa porrastetusti heti sen jälkeen, kun ikäluokkien kauden 2019-2020 pelit on saatu pelattua. Joukkueisiin ilmoittautumisesta ja mahdollisista Try in -tapahtumista uutisoimme, kun ne ovat ajankohtaisia.