D-tytöt matkustivat C-tyttöjen kanssa samalla bussilla Turkuun, jossa järjestettiin järjestyksessään kymmenes Loisto Cup.  Odotettavissa oli kova tasoisia pelejä ja tavoitteena oli saada hyvä startti uuteen kauteen. Kesätauon jälkeen joukkue oli ehtinyt harjoitella yhdessä vain kolme viikkoa ennen turnausta, joten Turussa saatiin hyvin loputkin pitkän ottelutauon aikana kertyneet karstat pois.

FB Factor – VSS                         5-2
Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui VSS Vihdistä. Tytöille painotettiin valmistautumisen tärkeyttä ja ottelun alun merkitystä. Alusta asti pitää olla hereillä.  Eilisen pitkä bussimatka ei tuntunut painavan jaloissa juuri yhtään, eikä pitkän tauon jälkeen ensimmäinen ottelu näyttänyt ollenkaan huonolta. Koko joukkue oli mahtavalla asenteella liikkeellä ja kentältä paistoi innostus! Hyvän alun jälkeen ottelu pysyi selkeästi Factorin hallinnassa ja turnauksen ensimmäinen voitto tuli vaakuttavalla pelillä.

ErVi – FB Factor                         1-2
Päivän toinen ottelu EräViikinkejä vastaan oli hallittua kaaosta. Peli pyöri vuorotellen molemmissa päissä ja kummallakin joukkueella oli runsaasti maalintekopaikkoja. Pelin ollessa tasaista joukkueen oli välillä vaikeaa pitäytyä omassa pelaamissa ja paikoitellen mentiin liiaksikin ErVin ehdoilla. Erityisesti ottelun viime hetket tarjosivat jännittävää salibandyä, kun molemmille joukkueille tarjoutui peräjälkeen mahdollisuus maalintekoon ylivoimalla. Loppu oli kuitenkin maaliton ja Factor sai turnauksen toisen voiton vyölle. Upeaa taistelua koko joukkueelta! Yksi voiton avaimista oli ehdottomasti Fanni, joka pelasi aivan mahtavan pelin maalilla!

FB Factor – SB Vaasa               2-1
Päivän viimeinen ottelu SB Vaasaa vastaan oli odotettua vaikeampi. Factor joutui turnauksessa ensimmäistä kertaa takaa-ajajaksi, kun Vaasalaiset rokottivat puolustuspään virheestä. Tasaisessa ottelussa korostui luotto omaan peliin ja lopulta tytöt saivat kammettua ottelun tasoihin ja lopulta päästiin ohikin. 2-1 johtoasemassa Factorille tarjoutui paikka kasvattaa etumatkaa, kun vastustajan maalin edessä tapahtui rike ja tilanteesta myönnettiin rangaistuslaukaus ja laukomaan pääsi Tuuli. Epäonneksi pallo hieman karkasi ja laukaisukulma meni liian pieneksi. Loppulukemiksi jäi siis 2-1. Voitolla FB Factor oli B-lohkon ykkönen ja varmisti paikan neljän parhaan joukossa! Kokonaisuudessaan loistava päivä. Tytöt näyttivät hienosti yksilöosaamistaan ja ennen kaikkea kykyä pelata joukkueena!

FB Factor – Häme Stars           7-3
Välierässä vastassa oli Häme Stars. Panoksena paikka finaalissa. Valmistautuminen otteluun oli loistava ja tytöt huokuivat taistelutahtoa. Ottelun alku oli hyvästä valmistautumisesta huolimatta hankala, sillä Häme Stars siirtyi nopeasti ottelussa 0-1 johtoon. Ei voida puhua, etteikö oltaisi oltu valmiina. Vastustaja vain sai hyvän onnistumisen heti ottelun alkuhetkillä. Ensimmäinen erä oli todella tasaista vääntöä ja erätauon aikana päätettiin, että viimeisessä erässä keskitytään omaan peliin ja kentälle mennään antamaan oma paras suoritus ja pitämään hauskaa. Tytöt tekivät mitä sovittiin ja toinen erä oli selvästi Factorin! Peli näytti todella hyvältä ja siitä näkyi, että nyt päästiin siihen omaan flow-tilaan. Loppunumerot antavat pelistä hyvän kuvan. Vaikeuksilta ei vältytty, mutta peli oli ehdottomasti meidän. Paikka finaalissa oli tosiasia!

SSRA – FB Factor                       4-1
Turnauksen finaalissa vastaan asettui A-lohkon voittaja Rankat Ankat Oulusta. Finaalissa erien pituus oli 15:n minuutin sijaan 20 minuuttia. Koko turnauksen ajan D-tytöt olivat pelanneet aktiivista peliä ja finaalissa alkoi huomata selviä väsymisen merkkejä. Rankat Ankat pelasivat hyvin ja pääsivät karkaamaan ottelussa 4-0 johtoon asti. Upeaa oli huomata, kuinka Factorin vaihtopenkillä ei luovutettu missään vaiheessa, vaan taisteltiin loppuun asti. Lopussa pääsimme vielä kaventamaan ja antamaan hyvää painetta, mutta tällä kertaa Rankat Ankat olivat parempia.

Loisto Cupin taso oli todella korkea, sillä mukana oli aluesarjojen voittajia ja kärkijoukkueita. Hopea ei siis todellakaan ole häpeä! D-tytöissä on rutkasti potentiaalia ja koko joukkueesta saa olla todella ylpeä! Kokonaisuudessaan turnaus oli erittäin onnistunut. Joukkue sai heti kauden alkuun kovia pelejä ja avaimia, joilla lähdetään rakentamaan hyvää kautta.

Otteluiden tulokset D-tytöt

C-tytöt lähtivät hakemaan Turkuun kovia valmistavia pelejä SM-karsintoja varten. Alkulohkossa oli mukana ainoastaan viime kauden SM-sarjajoukkueita, joten yksikin voitto heitä vastaan olisi ollut kova suoritus. C-tyttöjen joukkueen mukana olevat D-ikäiset tytöt pelasivat turnauksessa oman ikäluokkansa pelejä ja muutenkin tarkoitus oli peluuttaa kaikkia mukana olevia C-iköisiä ja kokeilla eri ketjukoostumuksia karsintoja varten. Tämä oli siis tytöille viimeinen näytön paikka napata paikka karsintajoukkueesta.

FB Factor – Oilers 0-5
Oielrs pelasi viime kaudella SM-sarjaa GrIFK:n nimellä ja sijoittui runkosarjassa toiseksi. Tässä pelissä vastustaja oli kuskin paikalla alusta loppuun saakka, mutta missään hirveässä pesukoneessa Factorin tytöt eivät silti joutuneet olemaan. Maalinteko tällä tasolla on vaa niin vaikeaa, että ottelusta selkeä voitto Oilersille.

ErVi – FB Factor 5-2
ErVi oli viime kaudella SM-sarjassa runkosarjan jälkeen kuudes. Tässä pelissä Factorin tytöt olivat ensimmäisessä erässä aivan unessa. Vastustajalla oli ekassa erässä kuusi laukausta, joista he tekivät neljä maalia. Tämän lisäksi Factorin tytöt istuivat kolme kertaa jäähyllä. Toinen erä olikin sitten Factorin hallintaa ja päättyi 2-1 voittoon. Kellään ei tuntunut olevan tietoa onko tämä se ErVin joukkue joka tulee vastaan SM-karsinnoissa. Mutta kova vastus sieltä ihan varmasti vastaan on tulossa.

FB Factor – Loisto 0-5
Loisto oli viime kaudella SM-sarjassa sijalla 8. Tässä pelissä samo juttu kuin edellisessä. Ensimmäinen erä aivan unessa ja Loisto takoi tulostaululle 0-4 lukemat hienoilla kuvioilla. Sen jälkeen pelitasoittui, mutta maalin tekimisen tuska oli tässäkin pelissä. Isoin ero Factorin ja SM-sarjajoukkueiden välillä näyttääkin olevan maalintekeminen. Vastustajien laukaukset olivat paljon laadukkaampia kuin Factorin tyttöjen. Nopeudessa tai ylipäätänsä fysiikassa emme jääneet jälkeen yhdellekkään joukkueelle.

Pelicans – FB Factor 6-4
Pelicans oli viime kaudelle SM-sarjassa sijalla 4. Jos kahdessa edellisessä pelissä pelin alku on ollut tuskaa, niin tällä kertaa se oli terästä. Factorin tytöt siirtyivät nopeaan tahtiin 2-0 johtoon, mutta niin vaan pelin edetessä Pelicans hilautui kuskin paikalle ja vei ottelun parin maalin erolla. Ilahduttavaa oli että tässä pelissä maalihanat saatiin kunnolla auki ja onnistumisia tuli useammalle tytölle.

PSS – FB Factor
PSS oli viime kaudella SM-sarjan sijalla 7. Sunnuntain ainoa ottelu oli käytännössä sama mikä jäi maaliskuussa playoff-karsintojen peruuntumisien takia pelaamatta. Tämä ottelu oli ainoa missä Factorin tytöt pelasivat tiivistetyllä kokoonpanolla kahdella kentällisellä. Ottelu oli hyvin tasainen ja kumpi tahansa olisi sen voinut voittaa. Lopulta summerin soidessa tilanne oli tasan 2-2 ja rankkarikilpailun vei PSS maalein 1-0. Viimeisestä ottelusta jäi hyvä maku suuhun ja odottava fiilis SM-karsintoihin. Näillä Loisto cupin peleillä ei yksikään joukkue vielä varmistanut mitään eikä yksikään joukkue pelannjut itseään aluesarjaan. Todella mielenkiintoiset karsinnat tulossa. Saa nähdä pitääkö viime kauden SM-sarjajoukkueet pintansa vai pääseekö FB Factor tai joku muu aluesarjajoukkue yllättämään. Siinä asiasssa ollaan viisaampia parin päivän päästä.