Ajankohtaista

Factorin tyttöjen SM-karsintareissu Lappeenrantaan käynnistyi perjantaina alkuillasta. Hotelille saavuttua saatiin ensimmäiset huonot uutiset, kun yhdelle pelaajalle oli noussut matkan aikana kuumetta ja hänet jouduttiin lähettämään takaisin kotia. Muutoin joukkueen fiilis oli odottava ja hieman jännittynyt.

Saipa – FB Factor 7-4 (3-1, 2-3, 2-0)
Karsintaturnauksen ensimmäinen ottelu ja jännitys oli käsin kosketeltavissa ja se näkyi ottelun alussa. Saipa siirtyi hyvin nopeaan tahtiin 3-0 johtoon ennenkuin Factorin tytöt pääsivät peliin mukaan. Erän loppuun tullut kavennusmaali avasi kipsiä ja peli rupesi kulkemaan. Toisessa erässä Factorin tytöt pääsivät jo tasoittamaan tilanteeksi 3-3 ennen kuin ikäluokan ykköstyttö Miisa teki kaksi maalia nopeaan tahtiin. Vielä toisen erän loppuun Factorin ylivoima tuotti toistamiseen tulosta ja erä tauolle Saipan maalinjohdossa. Kolmannen erän alkuun Saipa pääsi jälleen kahden maalinjohtoon. Loppu erän Factorin tytöt painoivat päälle kuin yleiset syyttäjät, mutta hyvistä paikoistakaan huolimatta palloa ei saatu enää Saipan maaliin ja minuutti ennen loppua Saipa kaunisteli vielä loppulukemiksi 7-4. Kelpo aloitus karsintaan Factorin tytöiltä. Palliollinen peli oli hyvää ja karvaustoimi. Omassa päässä oltiin vielä liian kesyjä varsinkin ottelun alussa.

Factorin pistetytöt: Saara 1+1, Nella 1+1, Jennica 1+0, Nepe 1+0, Veera H 0+1, Julis 0+1

Ottelun tilastot

Valokuvia ottelusta

Salba – FB Factor 5-3 (2-1, 1-0, 2-2)
Ottelu jonka moni varmaan haluaisi vaan unohtaa. Ottelu joka käytännössä pilasi koko karsinnat. Ottelu jonka Salba halusi voittaa enemmän. Ottelu jossa kyllä Factorin tytöillä oli riittävästi maalipaikkoja tehdä riittävästi maaleja. Ottelu jossa vastustajan maalivahdilla oli 37 torjuntaa. Kaikki kunnia Salballe voitosta. Factorin tytöt eivät olleet valmiita tähän peliin.

Factorin pistetytöt: Jennica 3+0, Liina 0+2, Veera H 0+1

FB Factor – Pelicans SB turkoosi 4-3 (0-1, 3-1, 1-1)
Kirvelevän tappion jälkeen joukkueen kasaaminen henkisesti ei ole ikinä helppoa. Eikä se sitä ollut nytkään. Onneksi Pelicans teki avausmaalinsa jo 17 sekuntin kohdalla ja se herätti joukkueen taistelemaan. Ottelu ei missään tapauksessa ollut helppo vaikka joku sitä etukäteen saattoi luullakkin. Tarvittava voitto kuitenkin taisteltiin ja sunnuntaille jäi vielä panosta tosin Saipan apua tarvittaisiin Ervin voittamiseen.

Factorin pistetytöt: Nepe 2+0, Saara 1+0, Tuuli 1+0, Nella 0+1, Liina 0+1, Jenni 0+1

FB Factor – LoSB/VSS 7-3 (3-1, 0-1, 4-1)
Sunnuntain ensimmäisessä pelissä Ervi onnistui voittamaan Saipan, joten Factorin päivän peleillä ei ollut enää mitään merkitystä. Tyttöjen peli olikin paineettomassa tilassa karsintojen parasta. Rentous tuli hommaan takaisin ja maalipaikoista pistettiin palloa sisään tehokkaasti. Vaikka vastustaja tekikin jälleen avausmaalin niin ottelussa ei ollut missään vaiheessa mitään hätää ja voitto oli täysin ansaittu.

Factorin pistetytöt: Saara 5+0, Elsa 2+0, Veera H 0+2, Jennica 0+1, Liina 0+1, Sira 0+1, Minea 0+1

Eräviikingit – FB Factor 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
Turnauksen viimeisessä pelissä vastassa oli Ervi joka oli voittanut kaikki pelinsä. Factorin tytöt halusivatkin näyttää itselleen ja muille että he pystyvät haastaamaan minkä joukkueen tahansa. Vaikka ottelu oli molemmille joukkueille viikonlopun viides niin vauhtia riitti alusta loppuun saakka. Molemmilla joukkueilla oli hyviä maalipaikkoja läpi ottelun, mutta maalivahdit olivat hyvällä pelipäällä ja ensimmäistä täysosumaa saatiin odottaa ottelun puoleenväliin saakka. Ervi viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin kolmen kimmokkeen kautta. Ottelun toinen maali nähtiin vasta minuutti ennen ottelun loppua kun 2008 syntynyt Minea viimeisteli varmasti maalin rankkarista. Pelaajien ja katsojien odottaessa jo rankkarikisaa Ervi sai pallon toistamiseen maaliin ainoastaan 7 sekuntia ennen summerin soimista ja vei ottelun nimiinsä.

Factorin pistetytöt: Minea 1+0

SM-sarjapaikka ei vielä tänä syksynä auennut Factorin tytöille, mutta karsintoja on tulossa vielä lisää. Ensi syksynä osa tytöistä karsii B-tyttöjen sarjaan ja peräti 20 joukkueen pelaajaa voi karsia edelleen C-tyttöjen SM-sarjaan. Osalle joukkueen tytöistä se olisikin jo viides kerta.

Onnittelut vielä kerran kaikille SM-sarjaan päässeille ja tsemppiä ihan kaikille tulevan kauden peleihin!