Naisten II-divisioonan karsinnat pelattiin FB Factorin kotihallissa Kontiolahdella. Olihan se aika hienoa, että pelit siirrettiin Siilinjärveltä koti halliin, ja kun turnausemännyys oli LeBan joukkueella, niin saimme keskittyä pelkästään päivän peleihin ja sarjapaikan säilyttämiseen.

LeBa-96 – FB Factor 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)
Päivän jokaisessa ottelussa Factorilla oli hieman erilainen kokoonpano. LeBa pelissä kokoonpanossa oli täydet kolme kentällistä, kun C-tytöistä koko turnauksen ajaksi joukkueen mukaan saatiin vahvistukseksi Aino. Edelliset kaksi viikko oltiin treeneissä keskitytty matalan karvauksen ja sumppupuolustuksen purkamiseen. Ja pelin alussa painotettiin posin kautta tekemistä ja korvien välin tärkeyttä. Ei saisi tuskastua vaikka maaleja ei heti alkuun tulisikaan. Mutta pelihän sai ihanteellisen alun, kun pahan puujalan viimeistelytreeneissä saanut Kiia täräytti pallon LeBan maaliin jo heti ensimmäisessä vaihdossa. Tämän enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty vaikka molemmilla joukkueilla hyvä paikkoja olikin. Maalivahdit molemmissa päissä pitivät siitä huolen, että tässä pelissä ei maaleilla juhlita.

Toinen erä oli todella rikkonainen. Ensin Factorille tuomittiin kaksi hölmöä jäähyä (syyt vääräetäisyys ja väärävaihto), ja heti näiden jälkeen LeBan pelaajat istuivat kaksi jäähyä. LeBan jälkimmäisen jäähyn päätyttyä Factorin pöyritys jatkui LeBan päädyssä ja tuotti lopulta Maijan toimesta ottelun toisen maalin. Ottelun toisessa erässä Factor sortui keskittymään epäolennaisiin asioihin valmennuksesta lähtien ja tätä valmentajat pyysivätkin joukkueelta anteeksi erätauolla. Kolmanteen erään lähdetään jälleen posin kautta.

Kolmas erä olikin Factorin tytöiltä parasta tekemistä. Ainoastaan LeBan maalivahti Kiian jatkuvien loistotorjuntojen ansiosta peli pysyi tasaisena loppuun saakka. Hienon kuvion päätteeksi Empun tekemälle maalille hänkään ei mitään mahtanut. Myös Factorin maalivahti Venny pelasi loisto-ottelun. Harmittavasti hänen nollapelinsä kariutui pelin toiseksi viimeisellä minuutilla, kun hanakasti läpi ottelun laukonut Musti löysi lopulta aukon Factorin maalilta ja täräytti pallon voimalla yläkulmaan. Ottelu lopulta ansaitusti Factorille 3-1 ja samalla Kontiolahden naissalibandyn valtikka pysyy vahvasti Factorin joukkueella.

Factorin pistetytöt: Kiia 1+1, Maija 1+0, Emppu 1+0, Eve 0+1, Anna 0+1
Maalilla Vennyllä 12 torjuntaa

Maalikooste

FB Factor – Veikot 2-2 (1-1, 0-1, 1-0)
Veikot pelissä kokoonpanossa oli 14 kenttäpelaajaa ja maalilla torjuntavuorossa Marga. Tähän peliin valmistautumisessa ja latautumisessa epäonnistuttiin. Tyttöjen ajatukset olivat jossain ihan muualla ja ensimmäisen pelin keskittyneen olemuksen tilalle olivat tulleet kikatukset ja hihitykset. Ja tämän näkyi luonnollisesti otteissa kentällä. Paremmalla ja keskittymisellä ottelu oltaisiin voitu hoidella helpostikin ja sarjapaikka olisi varmistunut jo tämän ottelun jälkeen. Maalivahtien torjunnat ottelussa olivat 6-19 ja varsinkin kolmannessa erässä peli oli täysin Veikkojen päädyssä heidän maalivahtinsa torjuessa erän aikana 12 kertaa ja vastaavasti Margalle viimeisessä erässä kertyi ainoastaan yksi torjunta.  Ottelun jälkeen kopissa oli tytöille pikainen puhuttelu olennaiseen keskittymisestä ja itseensä uskomisesta. Sarjapaikka säilyy, jos tehdään asiat huolella ja sovitun mukaisesti.

Factorin pistetytöt: Emppu 1+0, Salla 1+0, Anna 0+1, Ninni 0+1
Maalilla Margalla 6 torjuntaa

Maalikooste

FB Factor – SB Welhot II 6-2 (4-1, 0-1, 2-0)
Päivän kolmanteen peliin mukaan kokoonpanoon tulivat Kati ja C-tytöistä Julia ja Nekku. Keskittyminen tähän peliin oli taas hyvällä tasolla ja tytöistä oli aistittavissa voitontahtoa. Joukkueenjohtaja laittoi vielä tytöille lisäpanoksen ruokailun (ja pääsiäismunan) merkeissä, jos sarjapaikka säilyy. Peliin saatiin vielä shokki alku, kun Welhot siirtyi johtoon vain viiden sekunnin pelin jälkeen. Tämä toimi lopullisena herätyksenä tytöille, jotka näyttivät kaikille kuuluvansa ensi kaudeksikin II-divisioonaan. Ensimmäiseen erään tytöt paukuttivat neljä maalia ja peli oli käytännössä taputeltu.
Toisessa erässä kokoonpanoa hieman muokattiin ja erä oli Factorin osalta maaliton vaikka maalipaikkoja luotiin riittävästi.
Kolmanteen erään vaihdettiin vielä maalivahtia ja sekoitettiin taas kokoonpanoa, että saimme annettu kaikille peliaikaa turnauksen aikana. Viimeisessä erässä Factor kaunisteli vielä lukemia kahdella maalilla ja mikäs sen hienompi päätös kaudelle kuin se, että joukkueen tunnollisimpiin harjoittelijoihin ja peleissä aina kaikkensa antaviin pelaajiin lukeutuva Riikka sai viimeisteltyä kauden avausmaalinsa. Tappiosta huolimatta SB Welhojen kakkosjoukkue nousi päivän päätteeksi II-divisioonaan.

Factorin pistetytöt: Anna 0+3, Ninni 2+0, Iisa 1+0, Riikka 1+0, Salla 1+0, Kiia 1+0, Eve 0+1, Maija 0+1
Maalilla Vennyllä 2 torjuntaa 00.00-30.00 ja Margalla 6 torjuntaa 30.00-45.00

Maalikooste

Hieno ja opettavainen kausi on saatu isoimpien tyttöjen osalta päätökseen ja kauden alussa asetettu tavoite sarjapaikan säilyttämisestä toteutui. Harmittavasti kolme naisten sarjan turnausta jouduttiin pelaamaan pahasti vajaalla rosterilla päällekkäisten A-tyttöjenturnausten ja maajoukkuetietapahtuman takia. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Ensi kaudella näillä tytöillä onkin naisten sarjan osalta ihan erilaiset tavoitteet. Mutta nyt myö huilataan kunnolla ja palataan treeneihin toukokuun alussa. Ensi kauden joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja siirrymme osittain treenaamaan Joensuuhun Kuntokeitaalle. Ensi kauden suunnitelmista kerromme lisää kevään aikana.

Kiitokset kaikille kauden aikana joukkueessa pelanneille pelaajille, Mikelle, Katjoille, pelaajien vanhemmille, joukkueen yhteistyökumppaneille, vastustajille ja kaikille ketkä olivat joukkueen hengessä mukana menneellä kaudella.