Ajankohtaista

D-tyttöjen pelit Juuassa olivat kyllä todella jännittäviä. Paljon onnistumisia, yli oman tasonsa pelaamista ja armotonta taisteluhenkeä joukkueen eteen, sitä joukkuepeli on parhaimmillaan! Valmentajat ja huolto palkitsevat peleissä tsemppipalkintona kaksi pelaajaa hyvän asenteen, ison työmäärän tai muun sellaisen vuoksi, mikä suurelta yleisöltä jää yleensä huomaamatta. Tehtyjä maaleja ennen tapahtuu paljon, mikä vaikuttaa pelin kulkuun. Näin haluamme kannustaa tyttöjä näkemään pelin sisältöä laajemmin, kuin pisteiden valossa.

Coach team- FB Factor Carelia 3-6 (3-1, 0-4, 0-1)

Päivän ensimmäisessä pelissä Carelia kohtasi isäntäjoukkueen Coach teamin. Ensimmäinen erä meni tytöiltä vähän unessa, joten Coachin tytöt pamautti taululle 3-1 johtoaseman. Joukkueelle oli uusi tilanne olla häviöllä ja se hämmensi myös tyttöjä.  Valmennus herätteli ensimmäisessä erässä pelaajia ja toinen erä kirjattiinkin Factorille 0-4. Sira Miettisen hattutemppu ja koko joukkueen puolustuksen tason nosto olivat avaimia pelin paranemiseen. Nähtiinpä toisessa erässä ensimmäinen ylivoimamaalikin Saara Liimatan toimesta. Kolmas erä meni sekin Factorin tytöille 0-1. Jennica Holopaisen upeat torjunnat olivat paikallaan tässä ottelussa. Nopea pelirytmi ja taistelu takasivat taas hienon pelin tyttösäbässä. Carelian nuori joukkue jatkoi voittokulkuaan.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin kolme maalia vastustajan verkkoon tehnyt Sira Miettinen. Valmennuksen ja huollon tikkaritytöt (aina yhtä vaikea valita monen onnistujan joukosta) puolustaja Anna Ronkainen ja hyökkääjä Elsa Haakana.

Tehotytöt: Sira 3+0, Saara 2+0, Lilja 0+1, Eerika 1+0, Moona 0+2

Maalikooste

FB Factor Carelia- Josba 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)

Ottelu oli erittäin jännittävä, sähäkkä ja nopeatempoinen. Läpi ottelun tilanteet vaihtuivat päästä päähän. Aika ajoin pallo oli enemmän Josballa ja aika ajoin Factorilla. Pelaajia kaatuili ja nousi, haavereita paikattiin, mutta peli jatkui. Pallosta väännettiin tiukasti ja maaleista iloittiin. Ajassa 12.38 Factor siirtyi ottelussa 1- o johtoon. Näin tämän kauden ensimmäisen maalin Josban maalivahdin selän taakse laukoi Elsa Haakana, maalin syötti Janette Karttunen. Factorin toisen maalin (ajassa 36.07) teki Janette ja syötön tarjoili yksi tämän vuoden uusista tulokkaista Moona Martikainen. Näin Carelian laitahyökkääjät onnistuivat maalinteossa. Joukkueen sentterit Lilja, Saara ja Nella + puolustajat tekivät valtavan ison työn oman pään puolustuksessa. Kentälle jätettiin varmasti kaikki ja moni pelasi parhaimman pelinsä tällä kaudella, ellei uransa parhaimman. Nuori E-ikäinen sentteri Lilja pelasi erittäin kypsästi koko ottelun. Muutama meidän virhe ja vastustajan kokemus oli heidän voittonsa avain. Pelaajien ikähaitari on paljonkin nuorempi, kuin vastustajalla. Valmentajien, huoltajien ja katsojien kannustus oli mahtavaa. Huolto toimi nopeasti ja tehokkaasti tässäkin ottelussa. Carelialle kauden ensimmäinen niukka tappio.

Ottelun parhaana palkittiin Elsa Haakana. Valmennuksen ja huollon valitsemat tikkaritytöt (tikkareita olisi pitänyt olla koko joukkueelle) oli Moona ja Netta.

Tehotytöt: Janette Karttunen 1+1, Elsa Haakana 1+0, Moona Martikainen 0+1

Maalikooste

FB Factor arctic- SB Welhot 10-1 (4-0, 4-1, 2-0)

Ajassa 3.23 Arcticin tytöt aloittivat maalishown Nea Hulkon johdolla, syötön tarjoili ensimmäisen ottelunsa sentterinä pelannut Juliaana Juvonen. Yleensä puolustuksen työmyyränä touhuava Juliaana hoiti sentterin hommat varsin mallikkaasti koko ottelun ajan. Pelaajia nähtiin useampi uudessa roolissa puolustajana ja eipä siinä ollut kuin katsella, kuinka hienosti hoidettiin hommat omassa päässä. Kotiturnauksen kankeus oli tipotiessään, kun ketsuppipullo aukesi kunnolla. Peli oli helpon näköistä koko ottelun ajan, pallonhallinta oli Factorin tytöillä. Hyviä asioita tapahtuu, kun muistetaan ja toteutetaan niitä asioita mitä on harjoiteltu. Siinäpä sitten ottelun tulos. Nähtiinpä ottelussa ensimmäistä D- tyttöjen peliä pelaava e-ikäinen Seelia Sutinen, joka hoiti varsin hyvin paikkansa vaihtopelaajana niin hyökkäyksessä, kuin puolustuksessakin. Erityisesti avauksia ylös oli ilo seurata.

Ottelun parhaana palkittiin Jenna Ratinen. Valmennuksen ja huollon tikkaritytöt Jennica ja Anni.

Tehotytöt: Elli Saastamoinen 4+2, Nea Hulkko 3+0, Jennica Holopainen 1+0, Jenna Ratinen 1+1, Elna Voutilainen 1+0, Juliaana Juvonen 0+2, Krista Lundqvist 0+1

Maalikooste

Josba- FB Factor Arctic 7-5 (3-1, 2-1, 2-3)

Päivän viimeisessä ottelussa nähtiin paljon maaleja. Jos Carelialla oli Josbaa vastaan tiukkaa vääntöä, niin eipä sitä vääntöä tästäkään ottelusta puuttunut. Josban avausmaali syntyi ajassa 8.57.  Tytöt eivät tästä hätkähtäneet, ajassa 11.25 Factor tasoitti maalintekijänä jälleen kerran Nea Hulkko, syötön tarjoili pitkällä avauksella maalivahti Saara Liimatta. Ensimmäinen erä meni Josballe 3-1. Puolustuksessa Krista ja Irina esittivät erityisesti vahvaa taistelutahtoa. Kolmantena puolustajana kovan työn tehneet sentterit Elli ja Jennica eivät antaneet mitään ilmaiseksi ja hoitivat vastuunsa kiitettävästi. Toinen erä meni lukemissa 2-1 myös Josballe ja kolmas erä kääntyikin sitten Factorille 2-3. Kolmannen erän maalikiri tytöillä 44 peliminuutilla tuotti kaksi maalia. Tästäkään ottelusta ei tahtoa ja taistelua puuttunut. Joukkeen duracell- Jenna hääri joka paikassa, hyvä esimerkki sitkeydestä ja yli oman tontin pelaamisesta. Tässäkin pelissä tapahtui hienoja asioita ja oman tasonsa ylittämisiä, taistelua joukkueena ja ehkäpä monen pelaajan parhaita onnistumisia omassa pelissään.

Ottelun parhaana palkittiin yhden maalin ja syötön tehnyt Elna Voutilainen.

Tehotytöt: Nea Hulkko 2+1, Elna Voutilainen 1+1, Elli Saastamoinen 1+1, Jennica Holopainen 1+0, Jenna Ratinen 0+1

Maalikooste

Hurjan ISO kiitos jok´ikiselle pelaajalle, työstä minkä teit. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin treeneihin ja Kuopion turnaukseen. Nyt tiedetään mitä osa-alueita lähdetään harjoittelemaan lisää.