Ajankohtaista

E-tyttöjen kausi jatkui sunnuntaina 10.12 Kuopiossa, jossa pelattiin viisi peliä ja joista ensimmäinen oli keskinäinen peli Arcticin ja Carelian välillä. Jännitystä ei otteluista puuttunut, kun tytöt laittoivat parastaan pelien viime sekunneille asti, vaikka monet pelasivatkin lähes kaikki päivän pelit pelaaja vajeen takia. Puutetta pelaajista ei tosin keskinäisen pelin jälkeen enää ollut, kun kaikilla oli intoa ja energiaa niin paljon, että ei tarvinnut kahdesti kysyä haluaako joku tulla pelaamaan myös toiseen joukkueeseen, jotta saadaan ainakin kaksi ketjua täyteen. Tytöiltä taas loistava turnaus, joka varmasti haastoi ja kehitti jokaista pelaajaa!

FB Factor Arctic – FB Factor Carelia 7-3 (2-3, 5-0)

Turnaus aloitettiin jälleen keskinäisellä pelillä, joka sujui tytöiltä hyvin. Ensimmäinen erä oli tasainen ja pikkuhiljaa kaikki pääsivät taas pelin makuun. Toisessa erässä Arctic iski useita maaleja mennen ottelussa johtoon, mutta numerot saattavat hämätä – maalipaikkoja sateli myös Carelialle, mutta Irinan taakse eivät pallot enää uponneet. Ehkä kokemuksesta viisaampana tytöt osasivat selkeästi odottaa mitä on luvassa, kun pelataan kavereita vastaan, mikä näkyi rohkeammassa pelin aloituksessa sekä pelikuvioissa.

Arcticin pistetytöt: Lilja 4+0, Peppi 1+0, Salla 0+1, Ella Pi. 0+1

Carelian pistetytöt: Liina 1+1, Elsa 2+0

Maalikoostetta ei ole saatavilla

Apassit – FB Factor Arctic 2-8 (1-3, 1-5)

Jälleen kerran pelin alku oli tasainen ja tytöt pääsivät heti peliin mukaan. Lukemista huolimatta oli peli koko ajan tasaista eikä kukaan voinut löysäillä. Apassien maalivahti loisti eikä päästänyt mitä huikeampiakaan maalinteko yrityksiä selkänsä taakse. Tähän Factorin tytöt vastasivat luomalla upeita kuvioita, joista syntyneitä maaleja olisi kenen tahansa ollut vaikea torjua. Molemmin puolin oli peli hienon näköistä katseltavaa.

Factorin pistetytöt: Lilja 4+1, Ella Pi. 1+1, Maiju 1+0, Seelia 1+0, Peppi 1+1, Maija 0+1, Salla 0+1

Maalikooste

FB Factor Carelia – SB Welhot 8-8 (4-5, 4-3)

Päivän jännittävin ottelu nähtiin, kun Factorin tytöt kohtasivat kotiyleisön edessä pelaavan Welhojen joukkueen. Heti alusta oli selvää, että vauhtia ja kovuutta on tullut aste lisää edellisestä kohtaamisesta Kontiolahdella, mutta tytöt taistelivat loistavasti ja onnistumisia nähtiin jälleen paljon. Pieni nukahdus kävi ensimmäisessä erässä ja Welhot pääsivät hieman karkuun, mutta Suomen naisten maajoukkueen tapaan Factorin tytöt tulivat taistellen tasoihin ja jännitys kasvoi entisestään. Viimeiset maalit tehtiin vuoron perään ja paikkoja oli valtavasti. Factor meni johtoon päälle minuutti ennen loppua, mutta vastustaja päättäväisesti tasoitti 20 sekuntia ennen loppua. Vaikka voitto oli lähellä, ei pelistä voi olla kuin tyytyväinen, kun näki jokaisen tytön halun taistella täysillä ja se myös tuotti tulosta.

Factorin pistetytöt: Elsa 4+0, Peppi 2+0, Hilma 1+0, Ella Pe. 0+1, Liina 0+1, Maija 0+1, Seelia 0+1

FB Factor Carelia – Apassit 8-1 (4-0, 4-1)

Ottelun alku oli tiukka eikä maaleja tullut montaa. Kun päästiin maalin makuun, tekivät tytöt muutaman maalin putkeen, minkä jälkeen tuli taas pieni tauko. Maalissa monta peliä pelannut Irina pääsi vihdoin kentälle, mikä näkyi myös pöytäkirjassa, kun Irina teki niin sanotun hattutempun. Tyttöjen ehtymätön energia näkyi vielä tässä päivän neljännessäkin pelissä ja kaikki jaksoivat juosta vaihdosta toiseen.

Factorin pistetytöt: Maija 1+0, Elsa 1+0, Maiju 1+1, Liina 1+0, Irina 3+1, Ella Pi. 1+1, Ninni 0+1, Peppi 0+1, Vilma 0+1, Salla 0+1

Maalikooste

SB Welhot – FB Factor Arctic 3-9 (3-7, 0-2)

Päivän viimeinen peli ja tytöille painotettiin pelin kovuutta – nyt mennään kovasti alusta asti. Factor karkasikin 2-0 johtoon jo 39 sekunnin jälkeen, mutta Welhot eivät kauan empineet vaan tasoittivat pelin viiden minuutin jälkeen. Hetken kuluttua Factorin tyttöjen peli käynnistyi toden teolla ja tytöt karkasivat viiden maalin johtoon. Welhojen tytöt kavensivat peliä, mutta päättäväiset ja edelleen virtaa pursuavat Factorin tytöt jatkoivat johdossa viimeistellen lopussa lukemat vielä 3-9. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella maalissa ollut Ella Pennanen esitteli salaisia taitojaan venymällä upeisiin torjuntoihin pitäen maalin lähes kokonaan tyhjänä.

Factorin pistetytöt: Sofia 2+0, Lilja 2+1, Seelia 2+1, Ella Pi. 1+1, Irina 2+0, Saana 0+1, Salla 0+1, Liina 0+1

Maalikooste

Ensimmäisestä turnauksesta oli opit otettu talteen ja harjoiteltu kovasti, mikä ilmeni kovemmassa tahdissa joka pelissä. Tytöt ottivat haasteet kuitenkin avosylin vastaan ja lukuisilla onnistumisilla jokainen todisti omat kykynsä. Pelaajien puute ei loppukädessä ollut ongelma – tästä kiitos ihanien tyttöjen, jotka olivat valmiita kentälle milloin vain! Seuraavan kerran E-tyttöjen pelit jatkuvat ensi vuonna kotiturnauksella Kontiolahdella 3. helmikuuta.