Kauden viides turnaus pelattiin Tampereella Tamppi areenassa. Pelit alkoivat sen verran aikaiseen että matkaan lähdettiin jo perjantaina. Mukana matkassa oli 15+1 pelaajaa.

SBS Rupu – FB Factor 2-8 (0-3, 1-2, 1-3)
Päivän ensimmäistä peliä odotettiin vesikielellä. Montako salibandylegendaa nähtäisiin Rupun riveissä tällä kertaa. Tunnelma lässähti jo ennen peliä kun kaikki ex maajoukkuetähdet olivat poissa ja Rupun kokoonpanossa ainoastaan 8+1 pelaajaa. Pelin juoni oli selvä alusta alkaen. Factor pyörittää, neljä rupun pelaajaa kyykkii oman maalin edessä ja yksi heidän pelajista kyttää Factorin maalin edessä. Onneksi maalihanat saatiin auki hyvissäajoin eikä peli mennyt puskemiseksi sen enempää. Toivoisi että Suomisarjassa ei näkisi tälläisiä pelejä enempää.

Factorin pistenaiset: Saara 1+2, Rova 2+0, Lilja 2+0, Jennica 1+1, Julia 1+1, Fredu 0+2, Emma 1+0, Iita 0+1, Vilma 0+1

Salba – FB Factor 7-4 (1-3, 4-0, 2-1)
Päivän toisessa pelissä vastassa oli sarjan kärkipään joukkue Salba. Edellinen kohtaaminen päättyi Factorin 5-3 voittoon ja hyvin peli alkoi tälläkin kertaa ja ensimmäiselle erätauolle mentiin 3-1 johtoasemassa. Toisessa erässä homma sitten muuttui täysin ja Salba takoi taululle 4 maalia. Kolmas erä oli sitten sellaista pelailua eikä Factor saanut missään vaiheessa kunnon kiriä aikaan. Näin joukkueen viiden pelin voittoputki meni poikki ja pisteet ansaitusti Raumalle.

Factorin pistenaiset: Jennica 1+1, LIlja 1+0, Milla 1+0, Julia 1+0, Iita 0+1, Veera 0+1

Joulutauolle siirrytään Factorin pitäessä kärkkipaikkaa. Salba vaanii pisteen päässä ja seuraavaan uhkaajaan SBS Rupuun on jo matkaa 7 pistettä. Niin onhan siinä välissä myös Classicin ja Amppareiden kakkosjoukkueet, mutta heidän sarjasijoituksista ei tarvitse piitata, koska he eivät pysty osallistumaan divarikarsintoihin. Seuraava turnaus pelataan Jyväskylässä 20.1.2024.