T12 tyttöjen toisiksi viimeinen alkusarjan turnaus pelattiin Kuopiossa Pyörön koululla. Tuttuun tapaan ohjelmassa viisi ottelua joista Carelialla kolme, Arcticilla kaksi.

Josba – Carelia 2-4
Päivän ensimmäinen peli ja vastassa naapuriseura Josba. Carelia voitti edellisen joukkueiden välisen kohtaamisen 5-13, joten valmennusta hieman jännitti kuinka peli lähtee käyntiin edellisten maalijuhlien jäljiltä, ettei vain lähdettäisi ns. ”takki auki” otteluun. Lisäksi Careliasta puuttui muutama pelaaja, joten viime peleiltä tuttuihin ketjukoostumuksiin oli tullut muutoksia. Josba aloittikin maalinteon ensimmäisenä neljän minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen mentiin pitkään päästä päähän tasaisesti ilman maaleja, kunnes meidän ”vauvat” eli T10 ikäiset Veera H ja Elmiira onnistuivat tehtailemaan maalin yhdessä ja erätauolle mentiin tasaisissa 1-1 lukemissa.
Toisessa erässä peli jatkui edelleen tasaisena, molempien joukkueiden saadessa hyviä maalipaikkoja. Meidän maalilla Susa torjui todella hyvin, ja pian Carelia johtikin ottelua 1-3 Sirjan ja Elmiiran tekemien maalien ansiosta. Erän loppupuolella Carelia sai rangaistuslaukauksen, jossa maalin pienennyselementti pelasti Josban maalivahdin kun Emman yritys kolahti harmillisesti levyyn. Hetki rangaistuslaukauksen jälkeen Josba sai jäähyn, jonka seurauksena Carelia pääsi rokottamaan ylivoimalla lukemiksi 1-4. Ottelun viimeisellä minuutilla Josba kavensi vielä loppulukemiksi 2-4, ja näin Carelialle päivän ensimmäinen voitto. Ottelun tsempparipalkinto meni Elmiiralle ja ottelun tekijänä palkittiin ”vauva-kolmikon” kolmas jäsen, eli koko pelin erittäin hyvin puolustanut Katri.

Arctic – Welhot 5-3
Arcticin ensimmäinen ottelu oli turnauksen kotijoukkuetta Welhoja vastaan. Ottelu alkoi niin ikään tasaisena edellisen Carelian pelin tapaan, mutta ote oli ehkä hiuksen hienosti enemmän Arcticin tytöillä. Reilun neljän minuutin pelin jälkeen Nelli siirsi Factorin tytöt johtoon. Pian tämän jälkeen Arctic sai ylivoiman, jota lähti tuttu ylivoimaketju pyörittämään. YV pyörikin nätisti, ja pallo riistettiin aina välittömästi takaisin jos se welhoille päätyi. Tällä kertaa kuitenkaan ylivoima ei maalia tuottanut, mutta noin vajaa minuutti ylivoiman jälkeen Alissa ja Aino tehtailivat 2-0 maalin pitkän hallinnan päätteeksi, ja näissä lukemissa mentiin erätauolle.
Toinen erä alkoi samaan tapaan kuin ensimmäinenkin, ja seuraavaa maalia saatiin odotella erän puoliväliin saakka, jolloin Mette viimeisteli Arcticin johdon 3-0. Tämän jälkeen koettiin ottelun omituisin, mutta toisaalta ehkä myös opettavaisin hetki. Welhot saivat tilanteen, jonka tuloksena pallo pomppi Terhin vartoimalla maalilla hieman epäselvästi. Welhot lähtivät jo tuulettamaan kavennustaan, mutta tuomari ei maalia viheltänyt. Terhi heitti pallon peliin Nellille, joka viimeisteli Arcticin neljännen osuman liki tyhjään welhomaaliin. Näin tästä opimme, että pelataan tilanteet loppuun, vihellykseen saakka. Tämän hieman oudon tilanteen jälkeen Alissa teki heti perään Arcticin viidennen maalin. Erän lopussa welhot aloitti vielä hurjan loppukirin, joka tuotti heille 3 maalia alle kahdessa minuutissa. Tässä hetkessä valmennus olisi kovasti taas kaipaillut sitä aikalisän mahdollisuutta arcticin tyttöjen äkillisesti kadonneen otteen vuoksi. Mutta hienosti tytöt tästä ”mustasta hetkestään” vielä heräsivät ilman aikalisiäkin taistelemaan loppupelin, tuloksena siis voitto Arcticille lukemin 5-3. Tsempparipalkinto ottelusta Alissalle, ja ottelun tekijän palkinto Metelle.

Varta – Carelia 4-6
Sitten oli vuorossa Carelian toinen ottelu, vastassa Varta. Kaikki kauden aiemmat kolme keskinäistä ottelua olivat menneet Vartan nimiin ja vastus tiedettiin kovaksi. Otteluun saatiin kuitenkin paras mahdollinen salama-alku kun jo 15 sekunttia alkuvihellyksestä Iiris H. iski pallon vastustajan verkkoon. Sen jälkeen erä jatkuikin pitkälti Carelian komennossa. Carelian tytöt paineistivat vastustajaa, merkkasivat omat pelaajat hyvin ja saivat hyviä tilanteita vastustajan päädyssä. Seuraavan maalin viimeisteli Carelialle pakin paikalta hyökkääjäksi siirretty Veera K. Alle minuutti tästä, Iiris H iskee toisen maalinsa peliin. Tästä noin kolme minuuttia eteenpäin, Iiris H iskee jälleen, ja peli jo 0-4 Factorille, Iiriksellä kasassa hattutemppu! Erän lopussa varta saa tehtyä yhden kavennusmaalin ja erätauolle lukemissa 1-4.
Erätauolla tytöt olivat silminnähden riemuissaan hyvin alkaneesta pelistä, ja valmennus joutui muistuttamaan ettei mitään oltu vielä voitettu, ottelu on täysin kesken. Tyttöjen keskittyminen pysyi olennaisessa, ja toinen erä jatkuikin hienosti siitä mihin jäätiin, ja pian molemmat Veerat osuivat kerran kumpainenkin. Näin johto Carelialle 1-6. Mutta Varta ei ollut luovuttamassa, päin vastoin. Tästä alkoi Vartan loppukiri. Ensin 2-6… sitten 3-6…pian jo 4-6… Mutta onneksi kello oli Factorin tyttöjen puolella ja Carelian sinnikäs puolustustaistelu palkittiin kauden ensimmäisellä voitolla Vartasta luvuin 4-6.
Ottelun tsempparipalkinto meni jälleen kerran hienosti pelanneelle Elmiiralle, ja ottelun tekijä palkinnon sai Veera K, jolle heti ekassa pelissä hyökkääjänä tehot 2+1.

Arctic – Josba 10-0
Sitten oli Arcticin vuoro kohdata Josban tytöt. Peli oli alusta alkaen Arcticin hallintaa, ja tytöt esittivätkin hienoa ja fiksua peliä, jossa nähtiin myös todella näyttäviä maaleja. Mukana olleista yhdeksästä kenttäpelaajasta kuusi pääsi pisteiden makuun, ja valmennuksen oli helppo olla tyytyväinen tyttöjen otteisiin. Kirsikkana kakun päälle vielä Terhin nollapeli! Tuloksena Arcticin 10-0 voitto. Ottelun tsempparina palkittiin varmasti ja rohkeasti puolustuksessa peliä avannut Enni. Ottelun tekijän palkinnon jakoivat yhdessä Aino ja Ella, jotka pelasivat parasta yhteispeliään tähän saakka, ja tehtailivat yhdessä useammankin hienon maalin. Unohtamatta tietenkään näyttäviä tuuletuksia. 😉

Carelia – Welhot 2-3
Päivän viimeisessä Factorin pelissä Carelialla vastassa Welhot. Carelia lähti otteluun pirteästi siihen nähden, että kyseessä oli jo päivän kolmas peli ja jaloissa varmasti painoi. Welhot iski ensin, mutta Carelia ei tästä lannistunut, vaan tasoitti pelin reilu minuutti welhojen maalin jälkeen. Hetken päästä welhot siirtyivät taas johtoon, mutta niin vain Carelia onnistui taas tulemaan tasoihin. Pelin hallinta oli koko erän kuitenkin enemmän welhoilla ja welhot sai maalipaikkoja reilusti Careliaa enemmän. Susa otti maalillaan monta hyvää torjuntaa, ja puolustus peitti rohkeasti useita welhotyttöjen vetoja. Welhot osui kuitenkin vielä kerran ja näin erätauolle kutkuttavan tasaisessa 2-3 tilanteessa.
Toisessa erässä welhot paineisti lujaa ja nyt väsymys Carelian tyttöjen jaloissa alkoi painaa. Tästä hallinnasta kertoo hyvin myös tilasto maalia kohti menneistä laukauksista: welhot 12, Carelia 3. Welhot vyöryi carelian päätyyn kerta toisensa perään, mutta maalilla Susa oli liekeissä ja torjui kaikki welhojen yritykset. Erän loppusekunneilla Carelia sai vielä hyvän tasoitusmahdollisuuden vaparista, mutta tämä ei tuottanut toivottua tulosta ja täten maalittoman erän jälkeen tuloksena niukka tappio 2-3. Ottelun tsemppari- ja tekijä palkinnot menivät molemmat aivan mielettömän hyvin pelanneelle Susalle, joka piti torjunnoillaan meidät voittotaistelussa mukana loppuun asti.

Näin ollen tytöillä jälleen kasassa 4/5 voittoa turnauksesta. Kaukana ei ollut, että olisi tullut ns. ”jackpot” 5/5, mutta kyllä tämmöisen viikonlopun jälkeen ei voi olla kuin ylpeä tytöistä ja siitä miten he ovat kehittyneet. Alkusarjaa on jäljellä vielä yksi turnaus Kylmäojalla 11.3. jonka jälkeen vuorossa on huhtikuun lopputurnaus, joka sekin pelataan Kylmäojalla 2.4. Tulkaahan sankoin joukoin kannustamaan tyttöjä molempiin kahteen kauden viimeiseen turnaukseen!