Sunnuntai 17.12. T12 tyttöjen syyskauden viimeisen turnauksen aamu, ja Factorin tytöillä bussin nokka kohti Varkauden liikuntataloa. Tällä kertaa Arcticilla oli luvassa kaksi peliä, Carelialla kolme.

CARELIA – WELHOT 5-5
Ensimmäisessä ottelussa iskivät yhteen Carelia ja Welhot. Welhot tulivat pirteällä otteella peliin ja pyrkivät paineistamaan Carelian pelaajia aiempiin näiden joukkueiden välisiin kohtaamisiin verrattuna huomattavasti kovemmin. Kuopiolaiset olivat myös Factorin tyttöjä paremmin paikoilla, mistä kertovat myös maalivahtien torjunnat: Susa 27, vastustaja 12. Kuitenkin Factorin viimeistely maalipaikoista oli tehokasta ja maaleja tehtiinkin liki vuoronperään vastustajan kanssa, lopputuloksena 5-5 tasapeli. Tsempparina palkittiin hienosti molempiin suuntiin pelannut Nella ja tekijänä muurinlailla maalillaan torjunut Susa.

ARCTIC-JOSBA 6-1
Päivän toinen Factorin tyttöjen peli, Arctic vs naapuriseura Josba. Viime turnauksessa Arcticin viimeinen peli oli ollut melko heikkoa esitystä ja näiden turnauksien välissä joukkueen treenejä oli ollut joulukuulle tyypillisesti melko vähän. Ehkäpä treenien vähyys näkyi tyttöjen pelaamisessa. Pallollinen peli oli ajoittain vähän ”tukkoista” ja pallottomana syyllistyttiin vierestä katteluun sen sijaan että annettaisiin kovaa painetta. Josba puolestaan oli hyvällä jalalla pelissä, ja ajoittain Arcticin tekemisessä näkyi hätä. Kuitenkin tytöt onnistuivat tekemään ottelussa tarvittavan ja Terhi maalillaan oli loistava, ja piti Josban kurissa. Arcticin voittoputki sai siis jatkoa, hieman jälleen heikohkosta pelistä huolimatta. Ottelun tsempparina palkittiin erinomaisesti puolustuksessa pelannut Emma ja tekijänä ”liimanäppi”-Terhi.

VARTA-CARELIA 4-8
Sitten oli vuorossa Carelian ja kotijoukkue Vartan kohtaaminen. Peli alkoi factorin kannalta vaikeasti ja jo minuutin pelin jälkeen päästettiin vastustaja johtoon täydellisestä omasta nukahduksesta johtuen. Tämä oli myös se peli, jossa tyttöjä sai muistutella muutamaankin otteeseen asenteen merkityksestä. Penkillä keskusteltiin myös siitä, että miksi valmentajat antavat palautetta, ja että miten tärkeää olisi oppia ottamaan palautetta vastaan. Ryhtiliikettä tapahtui kyllä jo pelin aikana ja jo erätauolle mentiin mukavassa 1-3 johdossa.

Toinen erä alkoi factorin hallitessa ja etenkin Carelian ykkösketju loi jatkuvasti vaarallisia paikkoja vastustajan maalille. Erän puolivälin tienoilla johtoa oltiin kasvatettu jo neljällä maalilla. Tästä kuitenkin taas Carelian omaan peliin tuli joku notkahdus, liekkö jalka alkoi painaa vai tuudittauduttiinko isoon johtoon. Varta kaventaa ajassa 25:18. Hetkeä myöhemmin varta kaventaa taas, ja pian heti jo kolmannen kerran. Taululla 4-7. Tässä vaiheessa olisi ollut sen kuuluisan aikalisän paikka. 😅 Mutta Carelia ja Susa kestävät ja ihan pelin loppuhetkillä nähdään vielä yksi factorin osuma, ja näin loppulukemat 4-8. Tsempparina palkittiin 2+2 tehot paukutellut Milla ja tekijänä  2+0 tehoilla Viivi.

WELHOT-ARCTIC 1-8
Sitten oli Arcticin vuoro kohdata Welhot. Nyt ekassa erässä nähtiin pirteämpi ja tutumpi Arctic. Nyt pallo liikkui hienosti pelaajien välillä ja turha puskeminen ja mailan puristaminen oli poissa. Erityisesti kaksikko Ella ja Aino V. tuntuivat löytävän toisensa hyvin ja rakentelivat muutaman melko nätin maalin yhdessä. Ensimmäisen erän jälkeen taululla selkeä 0-7 johto.

Toisen erän alkuun welhot tuli räväkästi ja sai rikottua Terhin nollapelin kun erää oli pelattu vai alle puoli minuuttia. Jos Carelialle tuli pieni notkahdus peliin selkeässä johdossa oltaessa, niin tapahtui nyt myös Arcticille. Puolustuksessa oltiin yhä ihan teräviä, mutta oman pallollisen pelin taso vähän ”lässähti”. Tämä näkyi myös tehdyissä maaleissa: kun ekassa erässä paukuteltiin 7 maalia, toisessa erässä niitä tehtiin vain 1. Tämä ottelu oli Arcticilta jo kuitenkin paljon parempaa peliä kuin edellinen ja suunta on taas oikea. Ottelun tsempparina palkittiin todella vahvan pelin pelannut Enni ja tekijänä niinikään vahvasti pelannut VeeraH.

JOSBA-CARELIA 2-5
Carelian kolmas peli, vastassa Josba. Taisi molemmilla joukkueilla jo väsy painaa. Ensimmäinen erä oli hyvin kuulostelevaa ja väsyneen oloista puolin ja toisin, eikä erässä maaleilla juhlittu. Erän ainoa osuma nähtiin aivan erän lopulla kun vastustaja onnistui yllättämään Susan vain 5 sekunttia ennen erätaukoa.

Erätauolla oli taas herättelyn paikka, kunnialla peli loppuun. Nyt ei tarvitse säästellä energioita vaan laitetaan kaikki peliin. Ei pusketa yksin vaan pelataan joukkueena. Tasoitus saatiinkin heti erän alkuun kun Sofia löytää toisesta laidasta vapaana olevan Aino P:n ja tämä laukoo pallon varmasti maalin perukoille. Toinen erä on ensimmäisen tapaan tasainen, mutta jälleen kerran factorin viimeistelyn tehokkuus ja maalivahtipeli tekee eroa, ja loppulukemat Carelian hyväksi 2-5. Ottelun tsempparina palkittiin 3+1 tehoilla Aino P. ja tekijänä koko turnauksen ajan hienosti pelannut Milla.

Nyt on syksyn pelit pelattu ja runkosarja on puolessa välissä. Syksyn voisi sanoa olevan kokonaisuutena erittäin positiivinen, ihan jos sitä tarkastelee vaikka valmentajien omien tilastoiden ja muistiinpanojen kautta:

– 11 voittoa, 2 tasapeliä, vain 2 tappiota
– 103 tehtyä maalia
– vain 37 päästettyä maalia
– joukkueessa on yhteensä 22 pelaajaa, kun maalivahditkin lasketaan mukaan, ja heistä 20 on päässyt pisteiden makuun