T12 tyttöjen viimeinen alkusarjan turnausreissu Kuopioon tuotti tällä kertaa 4 voittoa ja yhden tappion, sekä peräti 45 tehtyä maalia.

Arctic – Josba 8-3
Päivän ensimmäinen Arcticin matsi, vastustajana Josba. Josba on kauden mittaan tarjonnut Arcticille turnauksissa kovimman vastuksen ja niin teki tälläkin kerralla. Alkuun, jo hieman tutustikin, Arctic päästi Josban johtoasemaan kun alle 5min oli pelattu. Molemmat joukkueet olivat ottelussa hieman epämukavuusalueellaan sekä hankaluuksissa pikkuruisen parkettikentän kanssa, ja peli olikin ajoittain aikamoista sähellystä, puolin ja toisin. Kuitenkin mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän niskan päälle alkoi nousta valkopaitainen joukkue. Oudosta alustasta ja pienestä tilasta huolimatta ottelussa nähtiin pari oikein hienoa Factorin maalia. Loppusummerin soidessa taululla ansaitusti lukemat 8-3 Arcticille. Ottelun reiluna pelaajana palkittiin vahvasti karvauksessa kirmaillut ja kokoajan toisia tsempannut VeeraK, ja tekijänä pari syöttöpistettäkin pakin paikalta tehtaillut Enni.

Carelia – Varta 8-7
Sitten olikin heti perään Carelian ensimmäisen pelin vuoro, vastustajaksi asettui Varta. Carelia aloitti pelinsä samalla kaavalla kuin Arctic, mutta teki sen ns. tuplana, eli kaverille annettiin pari maalia etumatkaa heti ottelun alkuun. Alle 7 min pelattu ja vastustaja johtaa 2-0. Tästä kuitenkin sisuunnuttiin ja toisen takaiskun jälkeen ottelun suunta vaihtui. Pari minuuttia myöhemmin taululla olikin yllättäin 2-3, ja tappioasema oli käännetty johtoasemaksi! Pieni kenttä ja outo alusta vaikutti tähänkin peliin, ja ei aina niin hyvässä… Välillä tuli mietittyä pelataanko nyt tennistä vai salibandya, niin vauhdilla pallo liikkui päästä päähän ja tilanteita tuli molempiin päihin kuin liukuhihnalta. Harmi ettei ottelussa kirjattu ylös maalivahtien torjuntoja, ne olisivat olleet nyt kiinnostavaa luettavaa. Erätauolle mentiin lukemissa 4-4.

Toisessa erässä Carelia saa heti unelma-alun ja siirtyy jälleen johtoasemaan. Sen jälkeen maali-iloittelu rauhoittui hetkeksi, mutta pelin luonne pysyi samana. Päästä päähän, vuoronperään. Erän viimeisen kymmenen minuutin aikana nähtiin sitten kuitenkin taas 6 maalia, kolme kummankin joukkueen toimesta. Pelin lopussa Carelian ollessa johtoasemassa päästiin harjoittelemaan fiksua johtoasemassa pelaamista ja pidettiin vastustaja poissa pallosta, ja sitä kautta maalinteosta. Näin ollen Carelialle hieno taisteluvoitto vauhdikkaasta pelistä numeroin 8-7. Ottelun reiluna pelaajana ja tekijänä palkittiin meidän ”sähköjänikset” eli koko pelin toistenkin edestä juosseet ja kamppailleet Milla ja Nella.

Arctic – Varta 11-0
Arcticin toisessa pelissä sitten tytöt eivät enää turhia murehtineet pikkukaukaloa, vaan lähdettiin pelaamaan omaa peliä ja tekemään vastustajan pelistä. Alusta alkaen oli selvä että nyt ei tytöt jättäneet vastustajalle mitään palaa. Joukkueen jokainen kenttäpelaaja pääsi ottelussa pisteille, ja Terhille saatiin pelattua nollapeli. Tuloksena murskavoitto 11-0. Ottelun tsempparina, sekä tekijänä palkittiin kukas muukaan kuin maalinsa kiinni muurannut maalivahti Terhi.

Carelia – Josba 4-7
Carelian alkusarjan viimeisessä ottelussa kodattiin jälleen rakas naapurimme Josba. Alkuun maaleja tehtiin vuorotahtiin, ensin Josba jo karmaisevasti 7 sekunnin pelin jälkeen. Sitten oli meidän vuoro tehdä maali kun tuttu tutkapari Aino P. ja Sofia tyylittelevät pelin 1-1. Sitten olikin taas vastustajan vuoro, jonka jälkeen vuorossa oli päivän ekasta pelistä tuttujen ”sähköjänisten” vuoro maalata. Erätauolle lukemissa 2-2.

Toinenkin erä alkoi tasaisesti, mutta erän puolivälillä tuli jokin notkahdus jossa reilun parin minuutin sisällä kaverille annettiin kolmen maalin etumatka. Tätä etumatkaa ei sitten enää saatu kurottua umpeen edes peluutusta tiivistämällä, ja voitto ansaitusti vastustajalle numeroin 4-7. Ottelun tsempparina palkittiin hienosti hieman kipeälläkin jalalla taistellut Aino P. ja tekijänä hyvää karvauspeliä esittänyt Viivi.

Arctic – Welhot 14-1
Arcticin viimeisessä alkusarjan ottelussa vastaan asettui turnauksen emäntäseura Welhot. Jos ei Vartalle edellisessä pelissä jätetty mitään palaa, niin vähintään yhtä vaikeaksi peli tehtiin pikku-welhottarille. Peli näytti oikeastaan niin hyvältä kun päivän kolmas peli ”pikku-mähinäkaukalossa” pystyy näyttämään. Tässä pelissä saatiin sitten jo maalivahdinkin pistetili auki kun Terhi kirjautti peräti kaksi syöttöpistettä. Peli meidän dominointia ja tuloksena vähintäänkin ansaittu 14-1 murskavoitto. Tsempparina palkittiin 2+1 tehot iskenyt ja hyvän pelin muutenkin pelannut Veera H. ja tekijänä palkittiin Veeran laituri-pari, 2+2 tehot iskenyt Sirja.

Näin alkusarja paketissa. Alkusarja meni oikeastaan jopa yli odotusten pitkine tappiottomine putkineen. Huomioitavaa myös että Arcticin tytöt eivät hävinneet kauden aikana pelin peliä. Nyt katseet suunnataan kohti 6.4. Varkaudessa pelattavaa lopputurnausta, ja sitten sen jälkeen aloitetaan treenaaminen toukokuun alussa pelattavaa Särkänniemen salibandy cupia, jonne suuntaamme yhtenä joukkueena.