Ajankohtaista

T17 aluelopputurnaus pelattiin Joensuun Raatekankaalla sunnuntaina 24.3. Edellinen Lieksan turnaus ratkaisi lopullisesti välierä parit ja Factor kohtasi heti ensimmäisenä sarjan taitavimman joukkueen VarTan.

VarTa – FB Factor 4–2
Aiemmissa kohtaamisissa VarTan maaliin saatiin vain yhdet maalit, joten tässä pelissä pitäisi onnistua maalinteossa, mikäli mielittäisiin finaaliin. Pelin alku oli kuitenkin laiskahko ja kolmas ketju otti kahteen ensimmäiseen vaihtoonsa maalin omiin ja näin alkoi jahti kahden maalin takaa-ajoasemasta. Toisessa erässä oltiin kuitenkin jo hereillä ja peli alkoi näyttämään paremmalta. Saimme luotua maalipaikkoja, mutta vastustajan maalivahti otti pöyristyttävän hyviä torjuntoja eikä edes sivuttaisliike saanut tätä horjumaan. Factorin maalit olivat tahtomaaleja, mutta alun lepsu puolustus maksoi meille mahdollisuuden taistella finaalipaikasta.

FB Factor – Apassit 2–6
Tiukka toinen välierä meni rankkareihin ja sieltä vastaan meille tuli Apassit. Vastustaja oltiin voitettu jo kauden ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta isompana haasteena tässä pelissä tulisi olemaan korvien väli, sillä edellinen kohtaaminen viikko takaperin päättyi Apassien murskavoittoon. Peli oli pitkään tasaista, mutta viimeisessä erässä pakka levähti ja tiukkana pidetty peli kääntyi selvin lukemin Nilsiän Apassien hyväksi. Pääkoppa saatiin kasattua peliin hyvin ja taistelua riitti, mutta viimeinen erä meni puskemiseksi, eikä hyökkäystä saatu kunnolla kokoon maalipaikkojen luomiseksi.

T17 sarja oli Factorin osalta nousujohteinen ja kauden aikana joukkueesta nousi esiin uusia tekijöitä. Viimeiseen ja ratkaisevaan turnaukseen isoimpana tavoitteena oli parsia henkinen puoli kuntoon ja siitä on pelaajille annettava iso käsi. Viikon aikana ajatuksia saatiin käännettyä takaisin omaan tekemiseen ja viimeinen turnaus tarjosi paljon sellaista, mitä joukkueelta haluttiin kentällä ja sen ulkopuolella nähdä. Kausi kruunataan vielä Särkänniemi Cupilla, johon katseet siirretään viikon treenitauon jälkeen.