T14-tyttöjen sarja-avaus pelattiin lauantaina 16.10. Sarjassa ollaan mukana kahden joukkueen voimin ja kaikki mukana olleet tytöt saivat rutkasti peliaikaa!

Saipa – FB Factor Arctic 2–14

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui kotijoukkue Saipa. Arctic’n peli oli ensimmäisessä erässä totutun laadukasta ja varmaa. Kentältä huokui rentous ja itsevarmuus sekä peli-ilo. Erän jälkeen taululla näkyi numerot 1–7, jotka kuvastavat hyvin ottelun luonnetta. Neealla oli hiljainen erä maalilla, kun vastustaja ei saanut kuin yhden laukauksen kohti maalia. Toisessa erässä peli hieman tasaantui ja aika ajoi Saipa pääsi iskemään terävästi vastahyökkäyksiin.  Toisen erän maalit kuitenkin Factorille 1–3.

Viimeisessä erässä rentous palasi omaan peliin ja Arctic paukutti pelin keskeytykseen, kun vajaa 2 minuuttia olisi ollut peliä jäljellä. Erittäin positiivista oli, että saimme lauottua ottelussa lähes 60 kertaa vastustajan maalia kohti!

Sudet SB – FB Factor Carelia 5–3

Carelian päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Sudet SB Kouvolasta. Ottelulla saatiin unelma-alku, kun Jatta viimeisteli ottelun avausmaalin 35:n sekunnin kohdalla! Sudet pelasivat aktiivista ja nopeaa peliä ja onnistuivat tasoittamaan pelin erän puolenvälin jälkeen.

Toisessa erässä Elsa onnistui maalin teossa kahdesti ja vei Carelian 1–3 johtoon, mutta pelinhallinta oli enemmän Susilla. Viimeisessä erässä saimme hyvin toimitettua palloa vastustajan maalille, mutta ottelun viimeisillä viidellä minuutilla Sudet iskivät kolme nopeaa maalia terävistä hyökkäyksistä.

Tiukasta taistelusta huolimatta Carelialle siis niukka tappio sarja-avauksesta.

FB Factor Arctic – Sudet SB 8–6

Arctic’n päivän toisen pelin vastustaja oli edellisessä pelissä Carelian voittanut Sudet SB. Pelistä huomasi, että osalle tytöistä kyseessä oli jo päivän kolmas peli, eikä jalka enää noussut yhtä kevyesti kuin päivän kahdessa ensimmäisessä pelissä.

Jännittävä ja aaltoileva peli alkoi Arctic’n kannalta suotuisasti, kun reilun viiden minuutin pelin jälkeen olimme jo 2–0 johdossa. Tämän jälkeen kuskin paikalla istu kuitenkin Sudet ja ensimmäisen erän jälkeen olimme 2–4 takaa-ajoasemassa. Toisessa erässä pelimme kuitenkin piristyi ja viimeistelyt olivat huipputasolla! Kuudesta vedosta neljä painui vastustajan verkon perukoille ja kolmanteen erään lähdettäessä taululla näkyi kutkuttavat 6–5 numerot Factorin eduksi.

Kolmannen erän alkuun Eimi viimeisteli Liinan syötöstä numeroiksi 7–5 ja seuraavaa maalia saatiinkin odottaa pitkään. Ajassa 41:19 Sudet pääsivät puolittaiseen läpiajoon ja puolustuksen rikkeestä johtuen vastustaja pääsi laukomaan rangaistuslaukauksen. Viileän viimeistelyn jälkeen Sudet kapusivat jälleen maalin päähän. Viimeiset minuutit olivat tiukkaa taistelua ja 18 sekuntia ennen päätössummeria Liina viimeisteli lopputulokseksi 8–6!

FB Factor Carelia – Saipa 7–10

Päivän viimeinen ottelu ja vastassa kotijoukkue Saipa. Turnauksen toistuvana teemana oli onnistuneet ensimmäiset vaihdot ja näin kävi myös tässä ottelussa! Muutamaan ensimmäiseen vaihtoon maalit ja peli nopeasti 2:een 0:aan. Ensimmäisen erän jälkeen Carelia oli vielä varsin hyvässä tilanteessa pelin ollessa 4–2, mutta toisessa erässä pelaamisessa alkoi jo näkyä hyytymisen merkkejä. Saipa pääsi paremmin peliin mukaan ja toinen erä maalien osalta 1–1.

Kolmannessa erässä Carelian jalat oli juostu ja eväät oli syöty. Saipa viimeisteli erässä 7 kertaa ja tämä oli liikaa Carelialle. Loppunumerot siis 7–10. Linda keräsi ottelussa huimat tehopisteet 6+1.