FB Factor – SB Vantaa 4 – 5

Naisten edustusjoukkueen kauden toinen turnaus pelattiin kotikentällä Kontiolahdella. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui SB Vantaa, joka oli kauden avausottelussaan hävinnyt LASBille 2-4. Kotijoukkue pääsi lähtemään päivään kolmen hyökkäysketjun ja kahden pakkiparin voimin loukkaantumisten ja sairastumisten johdosta.

Ottelu oli alkuminuuteista asti Factorin hallintaa ja hyviä maalipaikkoja saatiin luotua useita. Alusta asti oli kuitenkin selvää, että vastustaja iskee nopeasti vastahyökkäyksiin. Factorin hyvästä hallinnasta huolimatta avausmaalista vastasi SB Vantaa ajassa 11.25 pallon löytäessä tiensä maaliin hieman onnekkaastikin. Myös ottelun toisesta maalista vastasi vierasjoukkue ajassa 16.13. Tämän jälkeen myös Factorin vedot alkoivat löytää kohteensa ja kotijoukkueen avausmaali nähtiin ajassa 20.04, kun Jennica sai keskialueella syötön Venlalta, vei kahville pari vastustajan pelaajaa ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan. Heti seuraavassa vaihdossa Milja pääsi tälläämään pallon maaliin Julian hienosta esityöstä. Toisen erän loppu oli Factorilta sekavaa peliä ja SB Vantaa pääsi rankaisemaan virheistä maalin muodossa kahdesti erän viimeisen minuutin aikana. Toiselle erätauolle siirryttiin SB Vantaan kahden maalin johdossa.

Kolmanteen erään peluutusta tiivistetiin ja kavennusta lähdettiin hakemaan kahden kentällisen voimin. Heti erän toisella minuutilla Poppis peitti hienosti vastustajan syöttöyrityksen maalille, pallo pomppi Nakille, joka avasi laidan kautta ylös vapaana olleelle Saaralle, joka pääsi nostamaan pallon kanssa ja viimeistelemään tarkalla sijoituksella kavennusmaalin 3-4. Factor taisteli ottelun tasoihin ajassa 34.46 kun hienon syöttökuvion jälkeen Milja pääsi sivaltamaan pallon maaliin Julian poikkisyötöstä. Kotijoukkueen ilo kesti vain reilut pari minuuttia, kunnes vastustaja rankaisi vastahyökkäyksestä tilanteeksi 4-5, ja tämä jäi myös ottelun lopputulokseksi. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Milja. Joukkue palkitsi keskuudestaan parhaaksi pelaajakseen hurjasti töitä kentällä tehneen Millan.

Päällimmäinen tunne joukkueella oli suuri pettymys, koska pallonhallinta ja maalipaikat olivat selkeästi Factorin puolella. Ottelun luonteesta kertovat myös maalivahtien torjunnat: Poppis 12 torjuntaa, SB Vantaan Mariella Kemppainen 23 torjuntaa. Tehottomuus maalipaikoissa ja omat virheet koituivat tällä kertaa kotijoukkueen kohtaloksi ja pisteet matkasivat Vantaalle.

Factorin pistenaiset: Milja 2+0, Julia 0+2, Jennica 1+0, Saara 1+0, Venla 0+1, Nakki 0+1.

SBSV – FB Factor 1 – 5

Päivän toiseen otteluun paikalle saapui sisuuntunut Factor, joka halusi näyttää kotiyleisölleen parasta osaamistaan. Factor ottikin ottelussa kuskin paikan heti alusta alkaen. Avausmaali nähtiin jo ajassa 2.52 kun Julia vapautti oivaltavalla syötöllään läpiajoon Katerinan, jonka loistava viimeistely ei jättänyt yhtään katsojaa kylmäksi. Myös ottelun toinen maali oli Factorin käsialaa. Moona sai katkaistua vastustajan hyökkäyksen vasemmassa laidassa, ohitti pari pelaajaa ja jakoi pallon Jennicalle, joka pääsi paukuttamaan suoraan syötöstä pallon maaliin. Monista paikoista huolimatta ensimmäisessä erässä ei nähty enempää maaleja, vaikka Factor pääsi pyörittämään erän lopulla myös ylivoimaa.

Toisen erän ensimmäistä maalia saatiin odottaa vajaat viisi minuuttia. Factorin kolmannesta ja ehdottomasti päivän upeimmasta maalista vastasi Julia Katerinan esityöstä. Katerina pääsi ajamaan pallon kanssa vastustajan päätyyn ja käänsi maalin kulmalta selkänsä takaa taidokkaan rystysyötön suoraan maalille nousseelle Julialle, jonka varma viimeistely upposi maalin ylänurkkaan. Lauantaipäivän onnellisimman tuuletukset nähtiin kuitenkin ajassa 21.30. Jennica katkaisi vastustajan hyökkäyksen laidassa ja syötti pallon maalin eteen vapaaksi unohtuneelle Eeville, jonka tarkka sijoitus löysi paikkansa maalivahdin käden alta. Eevin ensimmäinen maali naisten edustusjoukkueessa oli koko joukkueen juhlaa! Muutamaa minuuttia myöhemmin vastustaja pääsi viimeistelemään ottelun ainokaisensa vastahyökkäyksen seurauksena. Factor ei tästä lannistunut, vaan ajassa 25.38 Katerina pudotti pallon viivaan Nopalle, jolla oli aikaa katsoa ja sijoittaa pallo tarkalla rannevedolla maalin ylänurkkaan.

Ottelun kolmannessa erässä ei maaleja nähty useista maalipaikoista huolimatta, joten Factor sai tuuletella loppusummerin soidessa kaksi pistettä rikkaampana. Ottelu ei ollut helppo, mutta aamupelin jälkeisen pettymyksen jälkeen joukkue sai kuitenkin upeasti kasattua itsensä ja se riitti selvään voittoon. Factorin parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti Katerina, jonka myös joukkueen arvovaltainen raati valitsi suklaalevyn arvoiseksi pelaajaksi.

Factorin pistenaiset: Katerina 1+2, Jennica 1+1, Julia 1+1, Eevi 1+0, Noppa 1+0, Moona 0+1