Hyvä työ hyvä myö tapahtuma viikonlopun toisena päivänä vuorossa oli T16 tyttöjen SM-karsintaa. Factorin joukkue oli ollut edellisen kerran terveenä kasassa kokonaisuudessaan Nurmijäven turnauksessa syyskuun alussa ja sen jälkeen koko ajan joku/jotku tytöistä on ollut kipeenä. Tämä on luonnollisesti vaikuttanut joukkueen harjoitteluun, mutta mikä hienointa ennen kotiturnausta sairastupa saatiin lopultakin tyhjäksi.

FB Factor – PSS 7-5 (2-2, 3-2, 2-1)
Hienojen pelaajaesittelyjen jälkeen ottelu saatiin käyntiin ja erän alkupuolisko mentiin porvoolaisten komennossa. Erän puolenvälin jälkeen PSS teki kaksi maalia vajaaseen minuuttiin ennen kuin Factorin tytttöjen kone näytti merkkejä käynnistymisestä. Erän loppupuolella Factorin tytöt nousivat tasatilanteeseen kahdella pika maalilla. Toisen erän alku oli jälleen PSS:n heiniä. Parin minuutin sisään tulleet kaksi maalia omaan päähän aiheutti Factorin maalivahdin vaihdon ja lopulta sen jälkeen joukkue heräsi taistelemaan. Toisen erän loppupuoliskolla Factorin tytöt tekivät kolme maalia ja siirtyivät ensimmäistä kertaa johtoasemaan. Kolmannen erän alkuun tehdyt kaksi maalia veivät Factorin tytöt jo turvallisen tuntuiseen johtoon, eikä porvoolaisten kavennusmaali pelin loppupuolella enää saanut Factorin tyttöjen otetta herpaantumaan. Summerin soidessa tytöt pääsivät juhlimaan SM-sarjapaikan varmistumista.

Factorin pistetytöt: Nepe 2+1, Saara 2+0, Lilja 2+0, Liina 1+0, Jennica 0+1, Irina 0+1, Nella 0+1, Minea 0+1

Valokuvia ottelusta

Eräviikingit – FB Factor 3-4 (1-2, 0-0, 2-2)
Päivän toiseen pelin lähdettiin siis paineettomassa tilassa, kun SM sarjapaikka oli jo varmistunut. Edessä oli siis joko todella hyvä peli, kun ei tarttee enää jännittää, tai sitten todellinen selkäsauna, kun keskittyminen ei ole enää paras mahdollinen. Onneksi näistä vaihtoehdoista ensimmäinen osottautui oikeaksi. Factorin tytöt pelasivat todella ehjän 44 minuuttisen esittäen kotiyleisölle hienoja otteita. Ottelun viimesellä minuutilla tilanteessa 4-1 kurinalaisuus ei sitten enää pitänytkään, vaan vastustajan ottaessa maalivahdin pois lisämaaleja yritettiin liiankin hanakasti. Onneksi maalia lähemmäksi Ervi ei päässyt ja Factorin tytöt pääsivät tuulettamaan kotihallissaan päivän toista voittoa. Päivän toinen ottlua oli loistavaa mainosta tyttösalibandylle. Peli oli vauhdikas ja kaiken kaikkiaan hyvä tasoinen alusta loppuun saakka. Paikalle tulleet 115 katsojaa jaksoivat kannustaa Factorin tyttöjä koko ajan ja tunnelma hallissa oli todella mahtava.

Factorin pistetytöt: Lilja 2+0, Saara 1+1, Jennica 1+0, Maija 0+1, Sira 0+1, Tuuli 0+1

SM-karsinta sarjaa on jäljellä vielä yksi turnaus 21.11.2021 Lahdessa. Siellä ratkeaa kuka on lohkon kolmasjoukkue, joka pääsee SM-sarjaan Factorin ja Eräviikinkien lisäksi. Factorin tytöillä ei ole siis paineita enää pelissä, mutta vastustajilla Pelicansilla ja SB-Prolla sitäkin enemmän. Molemmat vastustajat taistelevat vielä pääsystä SM-sarjaan. Saa nähdä säilyykö Factorin voittokulku karsintasarjan loppuun asti vai koittaako Lahdessa kauden ensimmäiset pistemenetykset.