Ajankohtaista

Kaikki loppuu aikanaan niin myös tämä kausi. Alueloppuhuipentuma pelattiin tänä keväänä Kuopiossa. Päivän pelit tarjosivat yllätyksiä ja draamaa. Loppuhuipentumassa joukkueet oli jaettu kahteen lohkoon. Artic kohtasi Josban ja Innon. Carelia puolestaan pelasi Welhoja, Vartaa ja Papasta vastaan. Pitkästä päivästä johtuen peliajaksi oli asetettu 2×15 min.

Articin ensimmäisessä pelissä pelattiin kunnon paikalliskamppailu Josbaa vastaan. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti eikä kumpikaan joukkue päässyt parhaille maalintekopaikoille kovin montaa kertaa. Ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi maali, jonka teki Josba. Toinen erä noudatteli samaa kaavaa kuin ensimmäinen. Molemmat puolustivat tarkasti ja maalivahdit hoitivat loput. Vastustaja oli piirun verran terävämpi maaliteossa onnistuen toisessa erässä kahdesti vieden voiton 3-0.

Toisessa pelissä oli panoksena voitolla pronssipeliin, kun vastaan asettui Into. Peliin nihkeä alku, jonka vastustaja käytti hyväksi siirtyen erän puolivälissä jo 2–0 johtoon. Tästä sisuuntuneena Artic kavensi lähes heti ja peli alkoi sujua vaihto vaihdolta paremmin. Lopullisesti joukkue syttyi pelaamaan kahden alivoimalla tehdyn maalin jälkeen ja loppu olikin hyvää peliä. Lopussa haettiin vielä maaleja ilman maalivahtia, koska finaaliin oli vielä teoreettiset mahdollisuudet. Kaivattua maalia ei kuitenkaan saatu ja lopulta siitä ei olisi apua ollut. Voitto kirjattiin Articille lukemin 6-4.

Articin kausi oli peliä vaille paketissa. Pronssi peli ja vastassa Welhot, mikä päätös kaudelle. Lepo, ruoka ja hyvät alkuverkat tai jotain muuta, mutta kentällä nähtiin sisuuntunut Artic. Tytöt esittivät ylivoimaisesti kauden parasta peliään. Pallo ja pelaajat liikkuivat ja tällä kertaa maalipaikat käytettiin tehokkaasti hyväksi. Ensimmäisen erän jälkeen johto 4–1. Toisen erän alkupuoliskolla oltiin parhaillaan neljän maalin karkumatkalla. Tässä kohtaa kaikki näytti ja tuntui hyvältä. Sitten peli alkoi passivoitua ja jännitys lisääntyi. Welhot tuli kuin varkain ensin tasoihin ja sitten 2,5 minuuttia ennen loppua maalin johtoon. Puoli minuuttia eteenpäin ja peli tasoihin. 55 sekuntia ennen erän päätöstä Artic johtoon ja siitä alkoi raastavat viimeiset sekunnit. Welhot pääsi ihan erän lopussa ylivoimalle ja laukoivat pelin tasoihin kaksi sekuntia ennen summeria. Edessä jatkoaika! Ajassa 1:05 pallo Welhojen maaliin ja juhlat olivat valmiit.

Carelia sai vastaan päivän ensimmäisessä ottelussaan Papaksen, jonka kanssa viimeiset pelit ovat olleet tasaisia. Tällä kertaa molemmat joukkueet pelasit tarkkaa puolustuspelaamista, jonka johdosta ottelu jäi vähämaaliseksi. Papas vei ensimmäisen erän 2–0. Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, jolla Carelia kavensi pelin. Kovasti yrityksestä huolimatta lisää maaleja ei nähty näin ollen Papas vei tiukassa pelissä voiton lukemin 2–1

Päivän toisessa pelissä vastassa oli Varta. Odotettavissa oli vauhdikas peli ja ennakko odotukset osuivat oikean. Puolustuspelaaminen on mennyt Carelian pelureilla huimasti eteenpäin kauden aikana. Vartaa ei päästetty helpolla maalipaikoille. Loppujen lopuksi vastustajasi onnistui molemmissa erissä kolmesti maalinteossa vieden ottelun 6–0.

Carelian osalta päivän viimeisessä pelissä vastaan asettui Welhot. Ottelu sai räväkän aloituksen, kun erää oli ennätetty pelata vain 1:19 oli molemmat joukkueet onnistuneet jo kertaalleen maalinteossa. Varta pelissä maalipaikoille pääseminen tuotti ongelmia niin tässä pelissä sisuuntunut Carelia hyökkäsi rohkeasti pitäen vastustajan maalivahdin varpaillaan koko pelin. Ensimmäinen erä oli mukavan tasaista vääntöä. Welhot hallitsi hienokseltaan tapahtumia kovan ykköskenttänsä turvin. Toisessa erässä alkoi ote herpaantua ja taisi väsymyskin hiukan painaa. Welhot vei lopulta voiton lukemin 16–2.