Ajankohtaista

T14-tytöt suuntasivat lauantaina 26.2. turnaukseen Kuopioon. Kahden joukkueen päivän pelit olivat harvinaisesti levittäytyneet pitkin päivää, mutta pitkä päivä sujui hyvin.

Josba – FB Factor Arctic 3–13
Edellisenä päivänä treenattiin pomppupallon haltuun ottamista ja se kannatti. Parkettikenttä tarjoili jos jonkinlaisia pomppuja, mutta näissä Arctic hyödynsi hienosti kroppaa, otti pomput haltuun ja hallitsi peliä selkein ottein. Maalitili aukesi jo ensimmäisessä vaihdossa ja myös toinen ketju näytti kentällä parastaan. Toinen erä alkoi erittäin tehokkaasti kun 12 sekunnin jälkeen ensimmäinen ketju oli tehnyt jo kaksi maalia lisää. Tämän jälkeen molempien kentällisten tahti meinasi kuitenkin lähteä hiipumaan – johtoasema oli niin selkeä, että selkä suoristui ja vastustaja pääsi puolustuksen ohi iskemään pari maalia. Kokonaisuudessaan peli oli meiltä kuitenkin hyvää ja etenkin pirteän näköistä.

FB Factor Arctic – Sudet SB 7–7
Peli alkoi suhteellisen hyvin ja vääntö oli tasaista. Vastustaja pääsi iskemään Factorin merkkausvirheestä ensimmäisen maalin, mutta Factor tasoitti pelin ennen ensimmäisen erän loppua. Toisessa erässä peli saatiin sujumaan paremmin ja pian Factorin johto oli 4–1. Vastustaja kiri eroa umpeen ja kolmanteen erään lähdettiin kahden maalin johdossa. Peli hyytyi kuitenkin pahemman kerran ja hyvin pian vastustaja meni 6–7 johtoon. Avauksessa käveltiin ja vedot menivät seinille. Aikalisä ja tavoite tasoittaa peli. Pakkien vaihto toi avaukseen huomattavasti vauhtia ja muutama minuutti ennen loppua Linda onnistui tasoittamaan pelin. Viimeiset sekunnit tarjosivat molemmille joukkueille vielä viimeiset maalipaikat, mutta pisteet jaettiin Factorin ja Susien kesken tasan. Pelin onnistuja oli maalilla loistanut T12 vahvistus Pihka, joka pelasti lukuisia vaaranpaikkoja.

Sudet SB – FB Factor Carelia 15–4
Carelian päivän ensimmäistä peliä oli saatu odotella hallilla jo 6 tuntia, koska aamupäivän pelit olivat Arcticin. Kopissa syödyn lihapulla-aterian jälkeen päästiin kuittenkin tositoimiin. Vastaan asettui Arcticin edellinen vastus Sudet. Pitkästä odottelusta huolimatta Carelia oli ottelun alussa hyvin hereillä ja ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä. Ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat Susille 4–2 ja maalintekopaikkoja syntyi molempiin päihin. Toisessa erässä Sudet iskivät neljästi ja Carelia joutui puolustamaan lukuisia nopeita vastahyökkäyksiä. Carelia ei myöskään päässyt vaarallisille maalipaikoille, vaan vedot kilpistyivät Susien puolustukseen. Kolmannessa erässä peli kääntyi täysin Susille ja lopussa taistelimme, että peli ei menisi keskeytykseen. Ensi viikon harjoituksiin löydettiin paljon teemoja ja kehityskohteita. Piristävää oli nähdä erityisesti Kiian ja Iinan periksiantamaton asenne pelaamiseen!

FB Factor Carelia – Welhot musta 5-6
Tavoitteena oli taistella loppuun asti lukemista huolimatta ja juku, tänään se vihdoin onnistui koko ottelun ajan! Welhot olivat pahimmillaan neljän maalin johtoasemassa, mutta koko Factorin joukkue teki nöyrästi töitä luovuttamatta ja pian oltiin maalin päässä 4–5 lukemissa. Welhot karkasivat jälleen kahden maalin johtoon, mutta yhdeksän minuuttia ennen loppua tilanne saatiin kavennettua taas yhden maalin eroon. Viimeisen viiden minuutin kohdalla peli pyöri pitkään ilman katkoja, mutta kaksi minuuttia ennen loppua saimme otettua aikalisän ja fokus siirrettiin tasoitusmaaliin. Vajaa minuutti ennen loppua tasoitusta haettiin ilman maalivahtia, mutta Welhot taistelivat hanakasti ja onnistuivat voittamaan niukasti 5–6. Tappiosta huolimatta voidaan sanoa, että tämä oli ehdottomasti kauden paras peli Carelialta. Taistelutahto ei hiipunut missään vaiheessa, mikä näkyi myös loistavassa hyökkäyspään pelissä, jossa moni pääsi loistamaan.

Vaiherikkaaseen turnauspäivään mahtui pieniä pettymyksiä ja runsaasti onnistumisia! Tytöt jaksoivat taistella koko pitkän päivän läpi, vaikka osa pelaisikin päivän jokaisessa ottelussa. Aamulla bussi starttasi puoli kahdeksan aikaan ja illalla oltiin takaisin jo ennen kymmentä. Luulisi, että tuollaisen päivän jälkeen bussissa olisi hiljaista, mutta paluumatkalla fiilis oli yhtä korkealla kuin aamulla. Valmennus ja huoltojoukot jaksavat ihmetellä tuota energian määrää.