FB Factor – SB Vantaa 10-4 (2-1, 6-2, 2-1)

Aamulla naiset lähtivät yhdeksän pelaajan ja maalivahdin voimin kohti Imatraa. Ilmassa oli intoa ja jännitystä, sillä edellisistä peleistä oli kulunut tovi ja pienen rosterin vuoksi jokainen tiesi, että tänään olisi laitettava itsestä kaikki peliin ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Peli SB-Vantaata vastaan näytti kuitenkin sen, että asenne oli kaikilla kohdillaan ja peli-iloa löytyi. Ensimmäinen maali syntyi jo ajassa 00:31, kun Moona pääsi laukomaan tyhjästä paikasta. Kauaa ei mennyt toiseen maaliin kun ajassa 01:54 Kati laukoo näyttävästi Meriken syötöstä. Kahden minuutin kohdalla Factor johti jo 2-0. Kuitenkin ajassa 11:46 SB Vantaa pääsi kaventamaan siirretyn rangaistuksen aikana ja tilanne 2-1. Hätää ei kuitenkaan ollut, sillä peli oli selvästi Factorin hallinnassa.

Toinen erä jatkui maalitykitystä, kun ajassa 16:57 Moona laukaisee ylämummoon  ja 21:35 kohdalla Nea on nostanut pakin paikalta hyvälle maalintekosektorille ja laittaa pallon verkkoon. Tilanteeksi jo 4-1. Peli-ilo on selvästi tallella ja seuraavan 6 minuutin aikana Factor iskee vielä kolme maalia lisää, joten tilanne 27:36, 7-1. Tämän jälkeen SB Vantaa, joka myös pelaa pienellä 9+1 rosterilla kaivaa jostakin itselleen energiaa ja täräyttää muutaman minuutin aikana kaksi maalia. Tilanteeksi 7-3.

Kolmas erä päättyy Factorin maaliin 8-3.

Factor oli erittäin vahva jokaisen erän aluissa. Sillä kello oli ehtinyt käydä vain 19 sekuntia kolmatta erää, kun Factorin Merike tekee maalin ajassa 30:19 ja tilanne on 9-3. Peli jatkuu Factorin hallinnan alla ja Factor nautiskelee vielä kaksi maalia. SB Vantaa pääsee kuitenkin laukomaan keskiviivalta ja saa upotettua pallon verkkoon ajassa 32:34. Tämä jää pelin viimeiseksi maaliksi ja peli päättyy Factorin hyväksi 10-4. Poppikselle kertyi pelin aikana 13 torjuntaa, mikä teki maalivahdille pelistä hankala, sillä vetoja ei tullut usein ja puolustus hoiti hommansa hyvin niin etteivät vedot usein päätyneet maalivahdille asti.

Kiitokset vastustajalle hyvästä pelistä sekä suoriutumisesta pienellä rosterilla. Factor näytti sen, että kun peli-iloa ja asennetta löytyy, se näkyy myös tlopputuloksessa.

Joukkueen pistenaiset: Merike 2+4, Milja 3+1, Kati 2+2, Moona 2+0, Nea 1+0, Salla 0+1, Venla 0+1, Veera 0+1

SBSV – Factor 5-4 (2-0, 2-1, 1-3)

Jo ennakkoon oli odotettavissa, että jälkimmäisen pelin luonne tulee olemaan erilainen kuin ensimmäisen. Vastustajalla oli hieman laajempi kokoonpano ja jalkaa varmasti riittäisi. Peli alkoikin vastustajan pallonhallinnalla. He liikuttivat palloa näppärästi ja Factor joutui hieman puolustuskannalle. Ensimmäisessä erässä vastustaja saatiin pidettyä pääosin pois vaarallisimmilta paikoilta, lukuunottamatta erän puoliväliä, kun vastustaja pääsi rankaisemaan kahdesti minuutin sisään. Erätauolle lähdettiin siis SBSV:n  ansaitusta 2-0 johdosta.

Toisen erän alku jatkui samalla teemalla. Vastustaja piti palloa ja sai luotua hyviä maalipaikkoja. Poppikselle kertyikin tässä erässä 11 torjuntaa. Factor rupesi kuitenkin erän edetessä pikkuhiljaa saamaan pelistä kiinni ja yritys palkittiinkin ajassa 21.40, kun Milla sai katkon ja sijoitti pallon tarkasti maaliin. Peli aaltoili päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Harmittavasti vastustajan viimeistely oli tehokkaampaa ja kaksi seuraavaa maalia syntyi heidän toimesta. Factor pääsi kokeilemaan myös ylivoimaa, mutta sitä ei saatu hyödynnettyä. Toiselle erätauolle siirryttiin siis lukemista 4-1.

Viimeiseen erään Factor lähti ajatuksella, että juostaan vielä se mikä jaloista lähtee ja yritetään täysillä loppuun asti. Mitä pidemmälle mentiin niin Factor alkoi saamaan paremmin pelistä kiinni, vaikka päivän kuormitus alkoi varmasti painamaan. Vikan erän alkupuolisko olikin maaliton, hyvistä paikoista huolimatta. Erän puolivälissä vastustaja joutui ottamaan jäähyn Factorin painostuksen seurauksena  ja tällä kertaa tämä hyödynnettiin. Milla väläytti jälleen hyvää laukaustaan, Katin syötöstä. Tilanne 4-2.  Factor sai kavennuksesta lisää virtaa ja reilu pari minuuttia tästä Kati tuo Factorin jo maalin päähän Miljan hienosta esityöstä. Hyvästä otteesta huolimatta, vastustaja rokottaa harmittavasti vielä pari minuuttia ennen pelin loppua. Tämän jälkeen lähdettiin vielä hakemaan kavennusta ilman maalivahtia, ja tässä onnistuttiinkin, kun Nea toi Miljan syötöstä Factorin taas maalin päähän. Pelikelloon jäi vielä melkein minuutti aikaa. Tämän lähemmäksi ei kuitenkaan tällä kertaa päästy ja pisteet matkasi Vantaalle.

Factorin pistenaiset: Milla 2+0, Kati 1+1, Milja 0+2, Nea 1+0