T16 valtakunnallinen sarja jatkui lauantaina 17.9. Jyväskylässä, jossa vastaan asettuivat Pirkat ja Ervi. Ensimmäistä kertaa tähän kauteen Factor sai myös vahvistuksia Welhojen rinnakkaisedustuksella mukana olleista Monasta ja Mariasta, jotka pääsivät jengiin mukaan todella hyvin!

Pirkat – FB Factor 5-8
Ensimmäinen peli meni aika hyvin. Pallonhallinta oli selkeästi Factorilla ja paikkoja luotiin paljon, mutta vastustajan maalivahti oli hyvin hereillä. Palloa kuitenkin saatiin toimitettua maalille kohtalaisesti ja Factor pysyi johdossa koko pelin läpi. Välillä pallotatsi kuitenkin hieman hapuili ja vastustaja pääsi parhaimmillaan maalin päähän.

Vastustajan maalivahti avasi pelin loppua kohden hyvin pitkiä avauksia, mikä hankaloitti Factorin karvausta ja vastustaja rokoAmpparipesäsättti kahteen otteeseen läpiajosta. Tähän kuitenkin kiinnitettiin huomiota tiputtamalla karvausta alemmas heti, kun vastustajan maalivahti sai pallon. Ketjuja muutettiin meidän pelin mukaan siten, miltä päivän kunto kunkin kohdalla näytti. Ketjut elivät myös huilitarpeiden vuoksi, mutta kaikki reagoivat näihin hyvin. Kokonaisuudessaan peli oli Factorille hieman lämmittelevä suoritus, mutta tärkeintä on, että mukaan lähti täydet kaksi pistettä.

Factorin pistetytöt: Tuuli 2+2, Maria 1+3, Minea 2+0, Elsa 1+1, Lilja 1+0, Vilma 1+0

Ervi – FB Factor 3-2
Toinen peli oli ehdottomasti päivän paras ja tosi hyvää tekemistä meidän jengiltä. Vastustaja hallitsi pelin alkua, mutta Factor pelasi ensimmäistä peliä huolellisemmin eikä vastustaja päässyt hyödyntämään kuin yhden paikan. Alivoima yllätti positiivisesti, kun Maria onnistui tasoittamaan pelin. Tästä meidän oma peli lähti rullaamaan paremmin ja Factor pääsi hallitsemaan palloa paljon useammin.

Toiseen erään peli parani entisestään ja pallonhallinta alkoi kääntyä meille. Tähän pyrittiin myös viimeisessä erässä, joka sujui hyvin viimeistä neljää minuuttia lukuun ottamatta. Harmillisesti maalin eteen jäi pelaaja vapaaksi ja pian vastustaja olikin 3-2 johdossa. Viimeinen minuutti tarjosi hyviä paikkoja, mutta tällä kertaa pisteet menivät Erville.

Factorin pistetytöt: Maria 1+0, Linda 1+0, Mona 0+1

Factor on jatkanut viime kauden trendiä, eikä ole vielä kertaakaan hävinnyt valtakunnallisten turnausten molempia pelejä, joten tähänkin päivään voi olla tyytyväinen. Neljä pistettä oli lähellä, mutta eniten hymyilyttää joukkueen yhtenäisempi ja sujuva peli.