Ajankohtaista

Kauden toiseen turnaukseen lähettiin hieman vajaalla joukkueella. Bussiin kiipesi 17 pelaajaa hyvillä mielin. Koukattiin Kotkan kautta hyvin levänneenä Porvooseen. Vastaan asettui ensimmäisenä Helsingin mahtiseura Eräviikingit ja toisena menestyksekäs salibandyseura PSS, jotka ovat myös kokonaisuudessaan joukkueena mukana maajoukkuetiellä.

FB Factor – EräViikingit 3-1 (2-0, 0-0, 1-1
Peli tarjosi huikean jännittävän ja viihdyttävän ottelun. Tavoitteena oli pitää syke korkealla, alusta loppuun, siinä onnistuen. Ensimmäisen erän jälkeen johtolukemat 2-0 Factorille, antoivat hyvän startin ottelulle. Kolmannessa erässä vastustaja kavensi tilanteen maalin päähän. Maalin jälkeinen alivoima taisteltiin hyvin. Eräviikingeille tarjottiin mahdollisuutta tasoittaa ottelu rangaistuslaukauksella, Irina oli kuitenkin eri mieltä. Irinan torjuma rangaistuslaukaus oli piste i:n päälle hänen pelaamalleen huikealle ottelulle. Eräviikingit hakivat ottelulle ratkaisua ilman maalivahtia, mutta Factorin tytöt uhrautuivat yhteisen hyvän puolesta, ollen hereillä ja keräten mustelmia. Taistelutahto oli paikallaan ja erän viimeiset minuutit hoidettiin kotiin. Joukkueen kapteeni Jennica Holopainen päätti piinan kymmenen sekuntia ennen ottelun loppua heittämällä reikäpallon tyhjään maaliin.

Irinan torjunnat 15/16 on mukavaa katseltavaa. Vastustajan maalivahdin torjunnat olivat 14/16. Vastakkain oli siis kaksi todella hyvää maalivahtia.

Factorin pistetytöt: Tuuli 1+0, Nepe 1+0, Jennica 1+0, Minea 0+1, Moona 0+1.

Ottelun tilastot

PSS- FB Factor 2-9 (1-3, 0-3, 1-3)
Päivän toinen ottelu Porvoon salibandyseuraa vastaan alkoi meidän aktiivisella kovalla liikkeellä. Pelistä ei tunnetta puuttunut ja kamppailua väännettiin niin kulmissa, kuin keskialueillakin. Ensimmäisen erän alkuun Factorin alivoima pelattiin pois ja päätettiin siirtyä maalintekoon. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-3 johtoasemassa. Toisen erän loppuun PSS:n 5min rangaistuksen aikana jokainen kentällinen pääsi harjoittelemaan ylivoimaa. Pallonhallinta oli koko pelin ajan Factorilla ja onnistumisia saatiin isolla rintamalla. Maalilla Minttu hoiti kiperät puolustuspään tilanteet. Tässäkin ottelussa pelin tempo ja syke säilyivät läpi ottelun. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua, jokaista osa-aluetta kehittäen.

Maalivahtien torjunnat: Minttu 14/16 PSS 19/28 torjuntaa.

Factorin pistetytöt: Minea 2+0, Elsa 1+0, Saara 1+1, Moona 1+0, Liina 1+0, Neea 1+0, Tuuli 1+0, Jennica 1+0, Lilja 0+2, Sira 0+1, Nepe 0+1, Nella 0+1.

Otttelun tilastot

Valokuvia ottelusta

Seuraava SM-karsinta turnaus pelataankin sitten Kontiolahdessa sunnuntaina 17.10.2021. Vastassa siellä PSS ja Eräviikingit