Ajankohtaista

T16 1. divisioona sai jatkoa Lahdessa 29.1.2023, jolloin poikkeuksellisesti pelattiin kolme peliä kahden sijasta. Tähän turnaukseen saatiin kasaan vain 11+1 pelaajaa, sillä T18 pelin ollessa samaan aikaan, joutui T16 lainaamaan pelaajapulan vuoksi kaksi kenttäpelaajaa T18 mukaan.

FB Factor – VSS 9-2
Ensimmäisenä vastaan asettui Vihti ja tavoitteita asetettiin maalintekoon sekä pallon pyörittämiseen. Maalien lisäksi tavoitteena oli hyödyntää hyökkäysaluetta optimaalisesti ja kiinnittää huomiota keskitukeen. Ensimmäisen maalin tullessa jo ensimmäisessä vaihdossa, näytti maalinteko alkaneen hyvin, mutta seuraavaa maalia saatiin odottaa seuraavaan erään.

Toiseen erään lähdettiin tekemään lisää maaleja ja ensimmäisen erän maskin puutetta haluttiin korjata. Vastustajan maalivahti otti marjat pois, joten hyökkäystä täytyi tehostaa liikkeellä ja tehokkaalla maskipelaamisella. Tämä alkoi tuottaa tulosta, mutta samalla kun Factor kasvatti johtoaan, pääsi vastustaja iskemään kahdesta karvausvirheestä.

Vaikka osalla painoi edellisen päivän T18 peli jaloissa, voidaan olla tyytyväisiä siihen, että tempo, vaikkakin hidas sellainen, pysyi samana eikä oma peli notkahtanut lainkaan. Onnistuimme myös tekemään enemmän maaleja jokaiseen erään, joten sekin tavoite täyttyi.

Factorin pistetytöt: Minea 2+1, Tuuli 2+1, Maija 0+3, Linda 2+0, LIlja 1+1, Aino 1+0, Vilma 1+0, Saaga 0+1

Ottelun tilastot

FB Factor – Pelicans SB 5-6
Päivän kovin panos oli tähän peliin ja tavoite oli korkean karvauksen avulla lamauttaa vastustajan puolustus aivan kuten edellisessä kohtaamisessa. Heti alkuun kömmellettiin omassa päässä ja vastustaja pääsi johtoon. Pallo oli kyllä selkeästi Factorin hallinnassa, mutta tasoitusta saatiin odottaa ensimmäisen erän loppuun asti.

Toisessa erässä Factor pääsi vihdoin ensimmäistä kertaa tässä pelissä johtoon, mutta sekin haihtui seitsemän sekunnin kuluttua, kun vastustaja rankaisi karvausvirheestä. Tavoite oli vain saada peli tasoihin ja kairata ottelusta edes yksi piste. Factor pääsi 3–3 tasoihin, mutta vastustaja rankaisi joka ikisestä virheestä erittäin tehokkaasti. Pahimmillaan Factor oli kolmen maalin takaa-ajoasemassa eikä ylivoimakaan tuottanut tulosta. Vastustaja tosin onnistui ylivoimansa loppupuolella rankaisemaan nopealla avauksella, kun he saivat riistettyä alivoimalta pallon Factorin pidellessä sitä hyökkäyspäässään. Tasoitusta haettiin ilman maalivahtiakin, mutta tässä vaiheessa jalka painoi jo sen verran, että pisteet jäivät Lahteen.

Factorin pistetytöt: Lilja 2+2, Linda 1+0, Tuuli 1+0, Elsa 1+0, Irina 0+1, Aino 0+1, Vilma 0+1

Häme Stars – FB Factor 3-7
Viimeinen peli ja viimeiset voimat. Moni oli tähän peliin lähdettäessä raatanut jo yhteensä yli kaksi tuntia kentällä kahteen päivään, mutta tavoite oli ottaa ensimmäisen häviön jälkeen vielä kaksi pistettä tästä pelistä. Peli lähti hienosti käyntiin parilla maalilla erän alkuun, mutta sitten tahti alkoi hiipua. Pallo oli kuitenkin selvästi Factorin hallussa ja paikkoja saatiin aikaiseksi.

Toiseen erään lähdettiin 0–2 johtoasemasta, kunnes vastustaja pääsi kaventamaan peliä Factorin puolustusvirheestä. Maaleja tehtiin vuoron perään, kun Factor siirtyi taas kahden maalin johtoon, mutta vastustaja tekikin vuorostaan seuraavan maalin. Factor pelasi kaksi alivoimaa, joista ensimmäinen oli jo melkein kulutettu, kunnes pallo lipesi puolustuksen hallusta ja vastustaja rokotti. Toinen alivoima selvitettiin ja saatiinpa siihen jopa läpiajo, mutta vastustajan maalivahti pelasti. Factor sinnitteli ja teki vielä erän loppuun muutaman maalin, yhden tyhjiin ja klaarasi pisteet kotiin.

Factorin pistetytöt: Tuuli 3+0, Minea 2+1, Elsa 0+2, Aino 1+0, Lilja 1+0, Maija 0+1, Eimi 0+1

Päivään mahtui paljon virheitä, mutta siitä huolimatta saatiin matkaan neljä pistettä kuudesta. Jossitella voi ja varmasti olisi kaikki pisteet olleet otettavissa, mutta kahdella ketjulla kolme peliä monelle jo edellisenä päivänä pelatun T18 pelin lisäksi on erittäin hyvä suoritus.