Ajankohtaista

T18 tyttöjen syyskauden viimeiset reissupelit suuntautuivat pohjanmaalle uusille pelipaikoille ja uusia vastustajia vastaan. Lähtö lauantaina klo 7.15 ja paluu sunnuntaina klo 22.15 joten yhdessä saatiin viettää aikaa koko viikonloppu.

SPV – FB Factor 1-7 (1-1, 0-2, 0-4)
Lauantain pelissä jalat olivat jääneet legendaarisesti bussiin ja ensimmäinen erä jatkosarjan huonointa antia. Onneksi kaverinkaan sihti ei ollut kohdillaan niin erästä selvittiin kunnialla läpi. Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odotella eräloppupuolelle kunnes Minea sai lopulta kuparisen rikottua. Johtoa ei tosin pitkään kestänyt kun SPV tasoitti pelin heti seuraavassa vaihdossa. Erätauolle tilanteessa 1-1 herättelemään joukkuetta pelaamaan tosissaan.
Toisessa erässä otteet parani jonkun verran mutta edelleen laukausten tarkkuus oli ihan mitä sattuu. Factorin toinen maali syntyi viiden minuutin pelin jälkeen kun Tuuli vapautti tunnelmaa iskemällä Apen syötöstä pallon verkon perukoille. Erän erän viimeisellä minuutilla Pääkkönen karkasi alivoimalla vielä maalintekoon ja erätauolle helpottavasti 1-3 johdossa.
Kolmannessa erässä Factorin peli sitten lopulta vapautui ja kahdeksaan ensimmäiseen minuuttii pallo löysi tiensä SPV maaliin kolme kertaa ja peli oli sitä myöten paketissa. Jennica kaunisteli vielä alivoimalla pelin viimeisellä minuutilla lukemiksi 1-7.

Factorin pistetytöt: Ape 1+3, Pääkköne 2+0, Nella 0+2, Jennica 1+0, Minea 1+0, Kaisa 1+0, Tuuli 1+0, Vilma 0+1

Ottelun tilastot

Nibacos/SB Vaasa – FB Factor 7-10 (2-3, 3-4, 2-3)
Hyvin nukutan yön jälkeen pelit jatkoivat KoVaa vastaan. Tätä peliä oli koko syksy odotettu ei pelkästään hienon alkushown takia vaan että kahden edellisen kauden T16 suomenmestarit pääsevät lopultakin ottamaan mittaa toisistaan. Jos lauantain pelissä oli Factorin tytöillä käynnistymisvaikeuksia niin tässä pelissä niitä ei kylläollut. Liina tinttasi pallon vastustajan maaliin jo ennenkuin pelikelloon oli kerennyt kahta minuuttia tulemaan ja ennen erän puoliväliä Ape oli jo tuplannut johdon. Seuraavat kaksi maalia tekikin sitten kotijoukkue ennenkuin Saara vei vielä kertaalleen Factorin johtoon ennen erätaukoa.
Toisessa erässä maaleja tehtiin vuorotahtiin järjestyksessä Factor-KoVa-Factor-KoVa-Factor-KoVa-Factor. Lopulta siis toiselle erätauolle Factor kahden maalin johdossa lukemin 5-7.
Kolmannessa erässä KoVa tuli vielä kertaallee väkisin tasoihin tilanteeseen 7-7, kunnes Pääkkönen vei Factorin jälleen kerran johtoon viisi minuuttia ennen pelin loppua. Kaksi minuuttia ennen pelin loppua Saara vei ottelun viidellä maalillaan Factorin jo turvallisen tuntuiseen kahden maalin johtoon ja Pääkkönen vielä kaunisteli loppulukemat 7-10 tyhjään maaliin.
Ottelu oli alusta loppuun asti vauhdikas ja viihdyttävä. Seuraavan kerran KoVa päästään kohtaan kotikentällä 3.3.2024

Factorin pistetytöt: Saara 5+1, Pääkköne 2+1, Sira 0+3, Liina 1+0, Ape 1+0, Lilja 1+0, Minea 0+1, Elsak 0+1

T18 peleistä tulee noin kuukauden tauko ja ennen joulua pelataan enää yksi kotipeli 17.12.2023 Pirkkoja vastaan.