Alemman SM-sarjan ensimmäinen peli pelattiin Pirkkalassa Pirkkoja vastaan. T18 tasolla Pirkkoja vastaan ei oltu päästy pelaamaan vielä kertaakaan. Muutama pelaaja ei päässyt mukaan pelireissulle, mutta onneksi ”naapuriseura” Pessistä saatiin avuksi Bea ja Ella.

Pirkat – FB Factor 4-5 (1-3, 1-1, 2-1)
Ensimmäisen erän alkupuolisko meni selkeästi pelituntumaa hakiessa. Suurimmalla osalla joukkueen pelaajista oli alla lähes kuukauden tauko sarjapeleistä. Pirkkojen avausmaalin jälkeen myös Factorin tytöt heräsivät pelaamaan ja tekivät erän loppuun kolme maalia ja erätauolle 1-3 johtotilanteessa.

Toisessa erässä pelin hallinta siirtyi Factorille ja ainoastaan 14 kertaa erässä torjunut Ruusu Ahava sai pidettyä Pirkat mukana pelissä. Molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen toimittamaan pallon maaliin ja toiselle erätauolle edellen Factorin kahden maalin johdossa 2-4.

Kolmannen erän alkuun Pirkat saivat heti kavennusmaalin ja erä oli muutenkin tasaisempi kuin toinen erä. Ottelu oli kääntymässä jo Factorin 3-4 voittoon ennenkuin rupesi tapahtumaan. Ensin ajassa 59.28 Pirkat saivat tasoitettua pelin keskialueen syötön katkon jälkeen. Factorin tytöt eivät kuitenkaan häkeltyneet tilanteesta vaan Jennica laukoi vielä kerran pallon maaliin 10 sekuntia ennen summerin soimista Nellan esityöstä. Viimeisten sekuntien aikana pallo pysyi turvallisesti kulmassa ja näin täydet kolme pistettä lähtivät kuin lähtivät Kontiolahteen.

Factorin pistetytöt: Jennica 2+0, Bea 1+0, Tuuli 1+0, Vilma 1+0, Nella 0+1, Saara 0+1, Lilja 0+1, Eimi 0+1, Nepe 0+1

Valokuvia ottelusta

Ottelun tallenne

T18 SM-sarjan pelit jatkuvat jo tulevana viikonloppuna tuplapeleillä Seinäjoki-Kokkola reissulla.