Ajankohtaista

Hienosti menneen jatkosarjan jälkeen odotukset olivat tapissaan pudotuspelikarsintoihin lähdettäessä. Tiikerit/Blackbirds oli juurikin se joukkue joka meni maalieron turvin ylempään jatkosarjaan ja sysäsi Factorin tytöt alempaan jatkosarjaan. Karsintasarjassa voitot menivät joukkueiden välillä tasan 1-1. Joten jännääkin jännempi ottelusarja oli tiedossa.

FB Factor – Tiikerit/Blackbirds 5-7 (0-3, 3-1, 2-3)
Alemman jatkosarjan voittajana Factor sai valita pelataanko ensimmäinen ottelu koti vai vieraskentällä. Matkarasituksen takia päädyttiin siihen että aloitetaan kotipelillä. Ottelun ensimmäinen erä meni täysin jännittäessä. Maaliin ei saatu palloa millään ja omassa päädyssä pelattiin huolimattomasti. Ensimmäinen erä vastustajalle puhtaasti 0-3. Toiseen erään tuli kentälle sisuuntunut Factor. Nopeaan tahtiin pari maalia ja taas oltiin pelissä mukana. Erän lopussa Tiikerit saivat tehtyä neljännen maalinsa, mutta heti seuraavassa vaihdossa Maija kavensi jälleen pelin tahtomaalillaan. Toiselle erätauolle kutkuttavassa 3-4 tilanteessa.
Kolmannen erän alkuun Minea toi maalillaan Factorin jo tasoihin. Mutta seuraavat kaksi maalia syntyikin sitten taas vierasjoukkueen toimesta. Eimi toi vielä pari minuuttia ennen pelin loppua Factorin jälleen maalin päähän ja loppu yritettiin tasoitusta vimmatustu ilman maalivahtiakin, mutta ainoa maali mikä enää nähtiin oli 5 sekuntia ennen pelin loppua tullut vastustajan osuma tyhjään maaliin. Näin ollen ensimmäinen osa meni niukasti Tiikerit/Blackbirdsille ja he pääsivät sunnuntaille hieman niskan päällä.

Factorin pistetytöt: Minea 2+0, Maija 1+0, Eimi 1+0, Tuuli 1+0, Lilja 0+1, Sira 0+1, Pääkköne 0+1

Ottelun tilastot

Tiikerit/Blackbirds – FB Factor 4-11 (2-4, 2-4, 0-3)
Hyvien yöunien ja kuuden tunnin bussimatkan jälkeen nähtiin pelikentällä sisuuntunut Factor. Taistelutahtoa löytyi alusta alkaen ja ennen erän puoliväliä peliä johdettiin ja kahdella maalilla. Noin 15 minuutin kohdalla tuli sitten se tuttu musta hetki. Tälle kertaa sen pituus onneksi oli vaan 6 sekuntia, mutta sen aikana kotijoukkue tuli tasoihin. Factorin tytöt eivät tällä kertaa tilanteesta sen enempää herpaantuneet vaan laittoivat vielä loppu erän aikana pallon kaksi kertaa verkon perukoille ja erätauolle päästiin 2-4 johdossa.
Toinen erä oli täysin Factorin hallintaan. Pelin ollessa jo 2-8 tuli pelin toinen musta hetki pituudeltaan 49 sekuntia ja sen aikana taas pallo kaksi kertaa Mintun selän taakse. Toiselle erätauolle tilanteessa 4-8.
Kolamnnessa erässä ei nähty kotijoukkueelta kunnan kiriä ja kun Factorin tytöt laittoivat pallon vielä kolmesti maaliin niin toinen osaottelu meni Factorille selkein lukemin 4-11. Viiden minuutin tauon jälkeen ratkeaisi kumman joukkueen pelit jatkuvat ja kummalla alkaa kesäloma.

Factorin pistetytöt: Ape 3+0, Pääkköne 1+2, Saara 2+0, Minea 2+0, Kaisa 1+1, Lilja 0+2, Tuuli 0+2, Maija 1+0, Nepe 1+0, Nella 0+1, Saaga 0+1, Moona 0+1

Tiikerit/Blackbirds – FB Factor 1-3 (1-3)
Otteluvoittojen ollessa tasan seurasi 20 minuutin lisäottelu. Factor sai otteluun huikean startin, kun Pääkkönen vei joukkueen johtoon jo 16 sekunnin pelin jälkeen. Viiden minuutin kohdalla Elsakki siirsi joukkueen jo 0-2 johtoon alivoimamaalillaan. Saman erikoistilanteen aikana pallo kuitenkin pomppi monen kimmokkeen kautta Factor maaliin ja peli kaventui. Tämän jälkeen peli luonne muuttui ja maalipaikkoja siunaantui jatkuvasti molemmille joukkueille, mutta maalivahdit pitivät tilanteen tasaisena. Pari minuuttia ennen pelin loppua Sira vapautti tunnelman tekemällä 1-3 osuman tyhjään maaliin kotijoukkueen hakiessa tasoitusta ilman veskaria. Loppu olikin sitten enää pelailua ja summerin soidessa Factorin tyttöjen ilo oli ylimmäillääm. Joukkue selvyityi ensimmäistä kertaa oikeisiin pudotuspeleihin.

Factorin pistetytöt: Pääkkönen 1+0, Sira 0+1, Elsak 1+0, Saara 0+1, Kaisa 0+1, Nepe 0+1

Hieno viikonvaihde sai siis mahtavan päätöksen ja pelit jatkuvat puolivälierissä Classicia vastaan. Sen kovempaa vastusta ei tästä maasta löydy joten ilman paineita päästään jättiläistä kaatamaan.