T12 tyttöjen kauden toinen turnaus pelattiin 5.11 Kuopiossa. Tällä kertaa Arcticilla oli luvassa kolme peliä ja Carelialla kaksi.

JOSBA – ARCTIC 1-10
Ekana oli Arcticilla vastassa naapuriseura Josba. Pelin alussa tytöille painotettiin yhteispelin merkitystä, yksin puskemalla harvoin tulee hyvä lopputulos. Tämä näytti menneen tytöille samantien jakeluun ja myöskin toteutukseen, ja Arctic hallitsikin peliä alusta loppuun vahvalla esityksellä, Josban saadessa vain muutaman vaarallisemman paikan. Terhin nollapeli oli jo tosi lähellä mutta niin vain onnistui punainen joukkue sen yhden maalin tekemään pelin viimeisellä minuutilla. Selkeä voitto kuitenkin Arcticille. Ottelun Tekijänä palkittiin hyvin molempiin suuntiin työtä tehnyt Aino.

VARTA – CARELIA 5-0
Carelian päivän ekana vastuksena varkauden tytöt. Eka erä lähti tytöiltä käyntiin todella unisesti ja liukas parketti tuntui häiritsevän tyttöjä etenkin henkisellä tasolla niin paljon että juoksuaskeleetkin olivat ajoittain vähissä. Eka erä vastustajalle 4-0. Toiseen erään tyttöjä heräteltiin ja muistuteltiin että lattia on kaikille kuitenkin ihan sama, ja painotettiin parempaa puolustuspeliä. Toisessa erässä selkeä parannus omaan peliin, mutta maalit vain puuttuivat. Vartalle ansaittu 5-0 voitto. Ottelun Tekijän palkinnon pokkasi koko pelin vahvasti kamppaillut ja hyvin puheella kentällä erottunut Iiris H.

ARCTIC – VARTA 16-2
Arcticin toiseen peliin lähdettäessä sovittiin että jatketaan vain siitä mihin Josba pelissä jäätiin. Tytöt ottivatkin taas pelistä hallinnan jo alusta alkaen ja ottelusta muodostui oikea maali-iloittelu, jossa nähtiin yhteensä 18 maalia. Ottelun Tekijänä palkittiin monta aivan todella tärkeää peittoa ottanut ja muutenkin vahvasti pelannut Sanni.

JOSBA – CARELIA 5-6
Sitten oli Carelian vuoro kohdata Josba. Carelia siirtyi ottelussa ensin 0-1 johtoon, mutta tämän jälkeen yhteispeli ja sähäkkyys tytöiltä hieman joutui hukkaan. Josba kuittasi hienosti tämän vaiheen ja johti pian ottelua 4-1. Carelia sai erän loppuun vielä kavennusmaalin, mutta niin myös Josba kuittasi tämän maalin välittömästi. Erätauolle siis tappiolukemissa 5-2. Erätauolla tyttöjä taas heräteltiin ja hieman humoristisestikin todettiin, että lähes aina kakkoserä on ollut se, jossa peli meillä paranee. Noh, niin kävi tälläkin kertaa. Kakkoserässä kentällä olikin ihan eri Carelia, nyt ”mentiin eikä meinattu”! Erän maalit meille hienon taistelun päätteeksi 0-4 ja upea, sekä tyttöjen reaktioista päätellen todella maistuva, voitto! Ottelun tekijänä palkittiin 4 maalia otteluun viimeistellyt Alma.

ARCTIC – WELHOT 4-5
Arcticin kolmas peli oli welhoja vastaan, joiden kanssa käytiin tiukka vääntö kotiturnauksessa. Tähän peliin Arcticin tytöt eivät olleet yhtään niin valmiita kuin päivän kahteen aiempaan ja Welhot sen sijaan olivat hyvin pelipäällä. Väsymys näkyi Arcticin otteissa, ja vaikka toisessa erässä ylivoimalla taisteltiin hienosti tasoihin, pääsi vastustaja vielä kuittaamaan lopussa ja numerot ansaitusti welhoille 4-5. Ottelun Tekijän palkinnon sai erittäin hienoa karvauspeliä esittänyt Mette.

Jälleen siis turnauksen saaliina kolme voittoa viidestä pelistä. Arcticin peleissä valmentajan mieltä lämmittää erityisesti yhteispelin huikea kehitys, sekä se että omiin tulleiden maalien määrä oli nyt huomattavasti vähäisempi kuin ekassa turnauksessa. Lisäksi mainittavaa on se että jokainen Arcticin kenttäpelaaja pääsi pisteiden makuun. 💪🏻Carelian pelissä huikeinta oli se taistelu, kannustus ja luottamus omaan tekemiseen, jolla sitten saatiin hieno nousu ja voitto Josbaa vastaan. 👌🏻Carelia kannusti omien lisäksi myös Arcticia niin hienosti, että mikäs siinä tyttöjen pelatessa 🤩💚

Seuraava T12 turnaus pelataan 4.12. Joensuussa.