Ajankohtaista

Seurahistorian ensimmäinen T18 SM-sarjapeli pelattiin Oulussa Kastellin monitoimitalon hienoissa puitteissa. Koska ottelu alkoi jo klo 12.00 matkaan lähdettiin edellisenä päivänä 14+2 pelaajan voimin. Peli viikon harjoitukset olivat sujuneet hyvin ja joukkue pysynyt suht terveenä niin lähtö kohdat otteluun olivat kutkuttavan hyvät. Ankat tiedettiin yhdeksi sarjan kovimmista joukkueista, joita ei oltu tähän mennessä pystytty voittamaan kertaakaan Factorin historian aikana missään ikäluokassa. Eikä sitä ensimmäistä voittoa tullut vieläkään.

SSRA – FB Factor 9-5 (5-2, 3-1, 1-2)
Ottelu sai Factorin kannalta surkean alun kun pallo pomppi omasta puolustajasta maaliin jo reilun minuutin pelin jälkeen. Lotta tasoitti pelin hienolla yksilösuorituksella heti seuraavassa vaihdossa. Sen jälkeen tulikin musta kolme minuuttinen jonka aikana Ankat tekivät Factorin puolustuksesta reikäjuustoa. Tasan 7 minuuttia pelattu ja taululla tilanne 4-1. Samassa ajassa otettu aikalisä rauhoitti peliä kummasti ja erän puolivälin jälkeen Tuuli pääsi kaventamaan tilanteeksi 4-2 Liinan hienosta syötöstä. Valitettavasti Ankat kuittasivat maalin lähestulkoon samointein. Loppu erä mentiin hienokseltaan Ankkojen komennossa ja erä tauolle siirryttiin tilanteessa 5-2.

Toisen erän alku oli Factorin hallintaa, mutta kavennusmaaleja ei saatu tehtyä hyvistä paikoistakaan huolimatta. Lotan loukkaantuminen toisessa erässä sotki tyttöjen ajatukset ja peli karkasi taas vastustajalle. Vaikka Tuuli kavensi erän puolivälissä pelin toisella maalillaan tilanteeksi 5-3, niin Ankat taiteilivat ennen toista erätaukoa vielä kolme maalia lisää ja 40 minuutin pelin jälkeen tulostaululla oli lukemat 8-3.

Toisella erätauolla painotettiin että aikaa on vielä vaikka mihin ja lähdetään maalikerralla jahtaamaan vastustajaa. Urakkaa ei helpottanut yhtään se että Ankat tekivät heti erän alkuun jo yhdeksännen maalinsa, mutta moni ei varmaan uskonut että se jäi heidän viimeiseksi. Avausmaalia lukuunottamatta kolmas erä oli Factorin hallintaa. Kolmannen erän laukaukset maalia kohti meni Factorillle 12-6 ja saatiinhan sieltä tehtyä pari kavennusmaaliakin ennen loppusummerin soimista. Factorin kolmannen erän maaleista vastasivat Saara ja paluun pelikentille tehnyt Sira.

Vaikka pisteet jäivät tällä kertaa Ouluun ei peli ollut Factorin tytöiltä niin huono mitä tulostaulu näyttää. Ottelun laukaukset menivät Factorille 31-27 ja maalipaikkoja olisi ollut tehdä pelistä huomattavasti tiukempikin. Oman pään merkkausvirheet tuottivat ongelmaa ja siihen paneudutaan seuraavien viikkojen aikana. Niinkuin alkuu jo mainittiin Ankat tulevat olemaan sarjassa korkealla ja ei varmaan monikaan porukka tule pisteitä Oulusta hakemaan tämän kauden aikana.

Factorin pistetytöt: Tuuli 2+0, Lotta 1+0, Sira 1+0, Saara 1+0, Liina 0+1, Jennica 0+1, Moona 0+1, Vilma 0+1, Nepe 0+1

Factorin parhaanapelaajana palkittiin Tuuli

Ottelun tilastot

Valokuvia ottelusta

Ottelu tallenne

Peleihin tulee heti parin viikon tauko, jonka aikana tilkitään oma pääty siihen malliin, että kun pelit jatkuvat 26-27.11 Pessiä ja Erviä vastaan niin he saavat tehdä tosissaan töitä maaliensa eteen.