RSS Panthers-FB Factor 4-6

Naisten edustusjoukkue otti perjantaina suunnaksi Hollolan. Pitkän matkan takia matkaan lähdettiin jo pelejä edeltävänä päivänä ja yövyttiin Vierumäen urheiluopistolla.

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Factorin naiset kohtasivat RSS Phantersin Riihimäeltä. Joukkueella oli pelin alussa hieman vaikeuksia päästä mukaan peliin vastustajan pelityylin takia. Ensimmäinen rangaistuslaukaus nähtiin jo ensimmäisen viiden minuutin jälkeen. Katerina Peterkova sai tilaisuuden asettaa joukkueen johtoasemaan, mutta ylärima vei tällä kertaa voiton. Hetken kuluttua Saara Liimatta kuitenkin paukutti joukkueen 1-0 johtoon.  Ensimmäisessä erässä ei nähty enempää maaleja. Toisessa erässä vastustaja iski tasoihin 1-1, josta vain 40 sekunnin päästä Julia Pehkonen lunastaa joukkueen johtoaseman takaisin. Merike Eskelinen kasvattaa maalieroa tilanteeseen 1-3. Toisen erän lopussa Factor pääsee vielä ylivoimalle, jolloin Milja Rastas viimeisteli toisen erän huikealla yläkulma osumallaan. Heti viimeisen erän alkuun vastustaja pääsee kokeilemaan maalieron kaventamista rangaistuslaukauksen seurauksena, mutta Poppis pitää tolppien välin puhtaana! Hetken kuluttua vastustaja kuitenkin rokottaa ja tilanteeksi tulee 2-4. Melkein heti tämän jälkeen vastustaja pääsee ylivoimalle ja taululle muodostuvat lukemat 3-4. Joukkue ei kuitenkaan ole valmis luovuttamaan ja Merike Eskelinen käy jälleen vastustajan maalilla tekemässä taikojaan ja niittaa Factorin 3-5 osuman. Tämän jälkeen tarjoillaan vastustajalle jälleen mahdollisuus kaventaa ottelua, kun tuomari kohottaa kätensä ristiin rangaistuslaukauksen merkiksi. Vastustajalle ei kuitenkaan tämäkään maistunut. Panthers kuitenkin korjaa tilanteen tämän jälkeen ja iskee 4-5 maalin. Minuutin kuluttua tästä Saara Liimatta kuitenkin iskee taululle lopulliset lukemat 4-6.

Tehot: Saara 2+0, Julia 1+1, Merike 2+0, Milja 1+1, Nakki 0+1, Noppa 0+1, Milla 0+1

Torjunnat: Poppis 19/23 (5+6+8)

FB Factor-Blackbirds 7-6

Toisessa pelissä joukkue kohtasi lohkon toisena olevan Blackbirdsin. Peli oli huomattavasti kovempi kuin ensimmäinen ja kaikki saivat pistää kentällä parastaan.

Ensimmäisessä erässä nähtiin yhteensä neljä maalia Factorin tehdessä maalin ensimmäisen kymmenen minuutin kohdalla ja Blackbirdsin tullessa perässä alle minuutin päästä. Factor ei kuitenkaan ollut valmis luovuttamaan johtoasemaansa ja alle puoli minuuttia tasoitusmaalin jälkeen Factor menee jälleen johtoon. Johtoasema ei kuitenkaan kestä kauaa ja vastustaja tasoittaa 2-2 ajassa 13:48. Toisen erän alussa Merike näyttää vastustajalle kaapin paikan riistäen pallon keskialueella ja viimeistellen suorituksen hienolla maalivahdin harhautuksella. Hetken kuluttua Factor kasvattaa johtoa lukemiin 4-2. Alle minuutin kuluttua tästä vastustaja kaventaa tilanteeksi 4-3. Erätauolle siirrytään nälkäisinä pienehkön toisen erän kirouksen selättämisen jälkeen. Vastustaja pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla ja kun jäähyä oli jäljellä 23 sekuntia Blackbirds tasoitti tilanteeksi 4-4. Joukkue kokosi tässä vaiheessa taistelutahtonsa äärimmilleen ja teki reilussa minuutissa kaksi maalia jolloin Factor pääsi 6-4 johtoon. Blackbirds ei myöskään aikonut luovuttaa tässä vaiheessa ja tuli vielä kovan taistelun päätteeksi tasoihin 6-6, mutta Merike kävi viimeistelemässä 7-6 maalin 37 sekuntia ennen ottelun loppua.

Factor taisteli siis viikonlopusta itselleen täyden neljän pisteen viikonlopun ja joukkue on tyytyväinen kauden ehjimpään suoritukseen.

Tehot: Saara 1+2, Merike 2+0, Nea 1+1, Milja 1+1, Salla 1+0, Julia 1+0, Noppa 0+1, Katerina 0+1

Torjunnat: Poppis 24/30 (8+5+11)