D- tyttöjen joulutauon jälkeistä kuntoa mitattiin lauantaina raatekankaalla. Kovin montaa treenikertaa ei joulutauon jälkeen ehtinyt olla.  Flunssa-aallon jättämiä jälkiä näkyi myös joukkueessa, toipilaita ja poissaolijoita. Hyvin menneen HFC:n turnauksen jälkeen osalla pelaajista oli pelituntumaa enemmän, kuin toisilla. Arcticin ja Carelian päivän otteluihin muutettiin ketjukoostumuksia syksyn jälkeen. Muutoksilla haettiin entistä liikkuvampaa ja monipuolisempaa pelityyliä.

Kokonaisuudessaan tulosten valossa päivästä muodostui vähintäänkin hyvä.

Josba- Factor Arctic 4-7
Josba tarjosi tiukan vastuksen Arcticin nihkeään lauantaiaamuun. Aamun ottelussa oli vielä unihiekkaa silmissä ja nihkeyttä liikkeessä, mikä toi tullessaan vaikean ottelun. Josban pelitapa oli tiukka ja ajoittain meidän pelaaminen oli vaikeaa. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa viiteen peliminuuttiin ja siitä hetken päästä tilanne oli jälleen tasan. Vähitellen ottelun toisessa erässä, kokeneiden pelaajien kaarti alkoi löytää ratkaisun avaimia ja ottelusta saatiin punnerrettua kaksi pistettä. Läpi ottelun maalivahtien torjunnat olivat tasaiset.

Tulosvastuullisesti ratkaisua kantoi Salla, Alisa ja Lilja.

Factor Arctic-varta 14-3
Pelikello näytti ottelua olleen pelattu 37 sekunttia, kun pallo löysi ensimmäisen kerran tiensä Vartan maalin verkkoon Sallan toimesta.  Tässä ottelussa saimme jo nähdä ajoittain hyvää viisikon liikettä sekä pallonhallintaa viisikon kesken. Raatekankaan isolla kentällä tällainen treenaaminen on hyvin mahdollista. Pari nukahdusta omassa pelaajavartioinnissa toi vastustajalle muutaman maalin, kokonaisuudessaan peli oli hyvin meidän hallussa.  Ensimmäisen ja toisen erän torjunnat olivat melko tasaisia molemmilla joukkueilla.

Tulosvastuullisesti vastuun kantoi hurjilla tehoilla Lilja, jota säestivät Salla ja Alisa, myös puolustajana hyvin pelannut Ella Pennanen kirjautti itselleen maalimerkinnän.

Molempien otteluiden sisällä jouduimme tekemään pikaisia pelipaikan vaihtoja ja tuurauksia, jotka pelaajat ottivat todella hyvin, eikä peliajatus kadonnut.

Factor Carelia- Couch team 11-0
Carelia puolestaan aloitti päivän vauhdilla, ensimmäinen vaihto, ajassa 00.23. Peppi kirjautti taululle 1-0. Kaikki tytöt olivat pirteällä pelipäällä läpi ottelun. Tekeminen kaukalossa oli aktiivista niin hyökkäys, kuin puolustuspäässäkin. Ottelussa kirjattiin harvinaisen paljon jäähyjä, pääsimme harjoittelemaan yli- ja alivoimaa, mikä sujuikin varsin mallikkaasti. Erityisesti puolustajien rauhallinen pelaaminen erikoistilanteissa ilahdutti valmentajaa. Viisikoiden syöttöpelikin alkoi taas löytymään, tätä kautta onnistumisia saatiin usealle eri tytölle. Maalilla Fanni hoiti tilanteet, missä innokkaasta hyökkäyspelaamisesta, tuli omaan päähän muutama kiperä tilanne.

Ottelun tulosvastuu jakautui useammalle pelaajalle ja jokaiselle eri kentälliselle. On hienoa, että jokaiset kolme hyökkäyskenttää pystyvät tekemään otteluissa maaleja. Useamman pisteen tyttöjä tässä ottelussa Elsa, Seelia ja Linda. Tässä ottelussa erityisesti ilahdutti puolustuksen varmuus ja pallon avaus ja siirtely hyökkäyspäähän. Torjunnat ottelussa Carelia 14, Couch team 38.

Apassit- Factor Carelia 1-8
Ottelu oli Factorin tyttöjen hallintaa ensimmäisessä ja toisessa erässä juhlittiin maaleja ja kolmanteen erään kirjattiin vain apassien maali ja Factorin kaksiminuuttinen. Viisikkopelaamisesta ja nätistä pallonhallinnasta vastasivat erityisesti kokenut nelikko, Minea- Liina- Seelia- Peppi. He liikuttivat palloa mallikelpoisesti luoden useita vaarallisia pelitilanteita. Silloin, kun yhteen hiileen puhalletaan, niin tulokset ovat hyviä. Puolustuksen varmuus on suhteellisen hyvä. Erätauoilla keskityimme veden juontiin ja seuraavaan erään. Kokonaisuudessaan pelaaminen oli rauhallista ja suhteellisen varmaa läpi ottelun.

Ottelun tulosvastuun kantoi useampi pelaaja ja jälleen jokainen kentällinen, kahden maalin tyttöjä tässä ottelussa Dnice, Linda ja Elsa. Torjunnat Apassit 27 Factor 11

Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kevätkaudelle.

Kiitos Josballe turnauksen järjestämisestä ja päivän kulusta ja vastustajille hyvistä otteluista.