D-tytöt jatkoivat kauttaan sunnuntaina 2. helmikuuta Nilsiän parkettikentällä. Jos vuoden aloitusturnaus Joensuussa oli nihkeä, ei siitä ollut tänään merkkiäkään. Pelaajat olivat iskussa, katse nousi ylös, pallo liikkui ja peliä rakennettiin maltilla ja taidolla.

Welhot Musta – FB Factor Carelia 1-9
Pari kautta on jo painotettu, että heti pelin alusta on oltava mukana ja vihdoin se toteutui. Vieläpä jokaisessa pelissä! Ensimmäisessä ottelussa Welhoja vastaan Carelian maalivahti Fanni oli täysin liekeissä. Welhojen ensimmäinen ja ainut maali tuli pompun kautta vasta viimeisessä erässä. Penkin päästä oli niin mukava katsella, kun kaikki harjoitellut asiat olivat siirtyneet myös pelikentille. Vaihdot tehtiin hienosti pallollisena oman pään  rauhoituksen avulla ja tuet tulivat lähelle. Täten pallo saatiin liikkeelle, kun katseetkin nostettiin pois lattiasta. Moni pelaajista on saanut hurjasti rohkeutta, varmuutta ja taitoa lisää eikä valmentajat olisivat voineet olla tyytyväisempiä tästä päivän aloituspelistä.

FB Factor Arctic – Welhot keltainen 13-3
Päivän toinenkin peli pelattiin Welhoja vastaan, mutta nyt asettui vastaan heidän toinen joukkue. Vastaan asettui nopeita ja käteviä tyttöjä, mutta myös Arctic oli iskussa heti ottelun alusta saakka, mikä näkyi myös taululla. Factorin ensimmäinen maali tuli jo päälle minuutin pelin jälkeen, eikä maali-iloittelu loppunut siihen. Kun peli oli maalin päässä keskeytyksestä, Welhot onnistuivat iskemään ensimmäisen maalinsa ajassa 40:56. Factor kuittasi maalin heti perään ja taas oltiin maalin päässä keskeytysvoitosta. Ratkaisevaa maalia haettiin hyvällä pyörityksellä, mutta Welhot saivat kuin saivatkin kavennettua maalilla. Tämäkin maali kuitattiin pikaisesti, mutta jälleen Welhot iskivät pallon Factorin verkkoon. Keskeytysvoittoa ei tullut, mutta nätillä pelillä lukemat olivat kuitenkin selkeät 13-3 Factorille päätössummerin soidessa.

FB Factor Carelia – FB Factor Arctic 7-13
Molempien joukkueiden peli luisti hienosti, joten tästä päivän viimeisestä ottelusta odotettiin tasaista, jota se alkuun olikin. Ensimmäinen erä päättyi 2-4 lukemiin, mutta toisessa erässä Arctic takoi pelin parhaimmillaan seitsemän maalin eroon ennen kuin Carelia kaventaa ja toinen erä päättyy 3-9. Tästä alkoi Carelian kiri ja pian muun muassa ylivoiman tuoman maalin avulla Carelia kuroi tilanteeksi 6-11. Kovan taistelun päätteeksi lukemat taululla olivat 7-13 Arcticille. Edelliseen keskinäiseen kohtaamiseen verrattuna tämä peli oli paljon parempi ja asennetta oli rutkasti enemmän. Tästä ottelusta saatiin hyvää treeniä tulevia pelejä varten.

Niin hyvin meni, ettei kopissa ei juuri mitään sanottavaa pelien jälkeen ollut. Onnistunut turnaus, josta jatketaan hyvillä fiiliksillä kohti seuraavaa turnausta, joka pelataan kotona Kontiolahdella sunnuntaina 16. helmikuuta.