T16-sarja jatkui 5.3. Kuopiossa, jonne Factor matkasi pienellä porukalla. Ensimmäisessä pelissä kokoonpano oli kokonaiset 7+1, mutta onneksi toiseen peliin saatiin samana päivänä Kuopiossa peleillä olleita T12 vahvistuksia.

VarTa – FB Factor 3–3
Ensimmäisenä Factor kohtasi VarTan, ja ottelun tavoitteena oli pelaajavajeesta huolimatta antaa kova haaste vastustajalle. Factor avasikin maalitilin heti ottelun alussa ja toiseen erään lähdettiin 0–1 johtoasemassa. Toisen erän alussa oli kuitenkin pieni heikko hetki ja vastustaja pääsi hetkessä 3–1 johtoon. Vastustajan kolmannen maalin jälkeen Factor kuitenkin kavensi tilanteen ja loppuerä haettiin hanakasti tasoitusta. Kaksi minuuttia ennen ottelun loppua otimme aikalisän ja tavoitteeksi otettiin kova paine palloon ja paljon vetoja maalia kohti. Myös maalivahti oltiin valmiita ottamaan pois, mutta minuutti ennen loppua Aino tasoitti pelin! Viimeinen minuutti taisteltiin, jotta pelistä saataisiin tämä yksi piste, joka oli loistava suoritus ottaen huomioon, että vastustajalla oli ainakin kolme ketjua pelaajia verrattuna Factorin kahteen vaihtopelaajaan. Erittäin jännittävä ja kehittävä peli!

Factorin pistetytöt: Linda 2+1, Aino 1+1, Vellamo 0+1

Hatsina – FB Factor 4–3
Tähän peliin saatiin T12 vahvistuksia, joten Factorilla oli täydet kaksi ketjua pelaajia. Maalitili avattiin jälleen heti erän alkuun ja peli näytti siinä vaiheessa hyvältä. Toisessa erässä peli meni puskemiseksi ja parin virhettä antoi vastustajalla tarvittavat paikat mennä johtoon. Myös tolpat pelastivat tänään moneen otteeseen, kun vastustajan kaukovetojen eteen ei meinattu jaksaa mennä. Ensimmäisen pelin taistelu selkeästi painoi osalla. Viimeisen erän loppuun saatiin kauan odotettu kavennusmaali ja samaan syssyyn otettiin aikalisä – tavoitteena antaa kova paine palloon ja hakea tasoitusmaalia. Tällä kertaa ei paikoista huolimatta enää maalia saatu ja Hatsina vei pisteet nimiinsä. Factorin kohtaloksi koitui tänään seisova peli, huono maski ja vetojen päätyminen seinille.

Factorin pistetytöt: Linda 3+0, Eimi 0+2

Pienemmästä pistesaaliista huolimatta Factor voitti runkosarjan ja seuraavana on luvassa alueloppuhuipentuma sekä valtakunnallinen lopputurnaus. Näiden päivämäärät selviävät myöhemmin.