T17-sarja jatkui 3.2. Nilsiässä ja Factorin tytöille tähän turnaukseen mahtui peräti kolme ottelua,
joista jokaiseen asettui vastaan kiven kovia vastustajia.

FB Factor – VarTa 1–1
Ensimmäiseen peliin asettui vastaan erittäin nopea ja taitava Varta. Peliin saatiin alusta asti kova
tempo, kun VarTan tehokas syöttelypelaaminen piti Factorin tytöt jatkuvasti liikkeessä. Terävän alun
jälkeen saimme pelirytmin itsellemme ja pääsimme pelaamaan omaa hyvää peliä. Hyvällä
karvauspelaamisella ja uhrautuvalla puolustamisella saimme pidettyä VarTan pois vaarallisimmilta
maalintekopaikoilta ja pelin tasaisena. Toisen erän loppuvaiheilla Factorille avautui mahtava
tilaisuus siirtyä ottelussa johtoon, kun pääsimme pelaamaan ylivoimaa. Vaikka ylivoima ei alkuun
vaikuttanut kovinkaan tehokkaalta, saimme kuitenkin hyvän maalintekopaikan ja Venla P viimeisteli
ottelun avausmaalin ajassa 28:53. Kolmannessa erässä pidimme tiukasti kiinni johtoasemastamme,
mutta lopulta VarTa onnistui kairaamaan tasoitusmaalin armottoman tulituksen jälkeen. Ottelun
loppuhetkillä Factor joutui vuorostaan alivoimalle ja loistavan puolustamisen jälkeen summeri soi
ja kauden ensimmäinen tasapeli jakoi pisteet Kontiolahdelle ja Varkauteen.
Factorin pistetytöt: Venla P: 1+0

Welhot Musta – FB Factor 4–6
Päivän toisessa pelissä oli vastassa vakuuttavan alkukauden pelannut Welhot. Tähänkin peliin riitti
paljon panosta, koska Welhot olivat sarjataulukossa yhden pisteen Factoria edellä. Peli alkoi
Factorin puolesta suotuisasti ja avausmaali saatiin tehtyä jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen.
Welhot kuitenkin saivat tasoitettua pelin nopeasti ylivoimalla ja tasoituksen jälkeen Welhot ottivat
enemmän otetta pelistä. Tehokkailla hyökkäyksillä ja erityisesti Venla P:n hattutempulla Factor
onnistui kuitenkin pitämään numerot tasaisina ja viimeiseen erään siirryttiin lukemissa 3–3.
Kolmannessa erässä Welhot onnistuivat maalinteossa ensin, mutta tämän jälkeen maalinteosta
vastasi Factor. Kiian, Senniinan ja Oonan maaleilla ja aktiivisella puolustamisella loppunumerot 4–6
siirsivät Factorin ensimmäistä kertaa tällä kaudella Welhojen ohi sarjataulukossa.
Factorin pistetytöt: Venla P: 3+0, Senniina 1+1, Venla H: 0+2, Kiia 1+0, Oona 1+0, Meeri 0+1, Ilona
0+1

Josba – FB Factor 5–6
Factorin tytöille tuli ennen päivän viimeistä peliä erittäin pitkä kolmen tunnin tauko, joka aloitettiin
hyvällä ruokailulla ja pienellä ulkoilulla. Vireystilan ylläpitäminen oli kuitenkin haastavaa ja kahden
vauhdikkaan pelin jälkeen tytöt olivat jo selvästi väsyneitä.
Päivän viimeiseen peliin asettui vastaan tiukan sarjan kärkipaikkaa pitävä Josba. Josba pääsi
aloittamaan pelinsä meitä myöhemmin ja heidän kolmen pelin rytmitys oli hieman meitä
otollisempi. Josba tulikin kovaa päälle heti alusta asti ja onnistui maalinteossa vain puolen
minuutin pelin jälkeen, mutta tästä ei kuitenkaan lannistuttu vaan Senniina tasoitti pelin heti
seuraavassa vaihdossa. Josba niin ikään kuittasi heti ja siirtyi jälleen ottelussa johtoon.
Vauhdikkaiden alkuminuuttien jälkeen peli hieman rauhoittui ja Factorin tytöt saivat enemmän ja
enemmän pelistä kiinni. Josban sortuessa jäähyilyyn Factor pääsi pelaamaan kahdesti ylivoimaa,
joista ensimmäisellä Kiia onnistui siirtämään ripareista lukemat kahteen kahteenSenniinan
maalatessa vielä erän loppupuolella, pääsimme erätauolle johtoasemassa.
Toisessa erässä Josba piti huolen maalinteosta ja onnistui iskemään kolmesti. Ensimmäinen maali
syntyi rangaistuslaukauksesta ja kaksi seuraavaa aivan erän viime hetkillä. Josba siirtyi ottelussa jo
5–3 johtoon kun toista erää oli jäljellä enää 11:sta sekuntia. Maalin jälkeisestä aloituksesta Meeri
onnistui luomaan itselleen vielä laukaisupaikan ja sijoitti pallon varmasti alakulmaan. Tärkeä
kavennus piti lukemat vielä tiukkoina ennen viimeistä erää.
Viimeisessä erässä nähtiin Factoria parhaimmillaan! Jokaisessa vaihdossa nähtiin taistelutahtoa ja
uhrautumista. Puolustus onnistui pitämään Josban pois parhailta maalipaikoilta ja maalilla Neea
torjui loputkin laukaukset pitäen oman maalin puhtaana. Factor sen sijaan onnistui maalinteossa
vielä kahdesti. Ensin Senniina viimeisteli hattutemppunsa ja hetkeä myöhemmin Venla P maalasi
loppunumeroiksi 5–6.
Factorin pistetytöt: Senniina 3+0, Kiia 1+2, Meeri 1+1, Venla P 1+1

Nilsiän turnaus oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut ja erityisesti viimeisen pelin voitto oli
Factorin tytöille erittäin tärkeä! Ennen viimeisiä turnauksia sarjataulukon järjestys on vielä aivan