Ajankohtaista

Reilun kuukauden odottamisen jälkeen SM-karsintasarja jatkui Lahdessa. SM-sarjapaikan varmistuttua jo kotiturnauksessa matkaan päästiin paineettomassa tilassa. Kun peleillä ei ollut sen enempää panosta, niin reissu toteutettiin tällä kertaa ilman yöpymistä. Kokoonpanosta kun puuttui vielä viisi avainpelaajaa, niin lähtökohdat turnaukseen olivat vähintäänkin haastavat.

FB Factor – SB-Pro 5-3 (1-0, 2-3, 2-0)
Ensimmäisen pelin puolitoista ensimmäistä erää tyttöjen peli oli väsyneen näköistä. Aikalisän jälkeen otteisiin tuli selvästi enemmän ryhtiä ja kolmannessa erässä tekeminen oli jo hyvää. Mukana kokoonpanossa olleet T16 aluesarjajoukkueen lainapelaajat Aino ja LInda täyttivät paikkansa mallikkaasti.

Factorin pistetytöt: Lilja 2+0, Jennica 1+0, Tuuli 1+0, Milla 1+0, Minea 0+1, Moona 0+1, Sira 0+1, Neea 0+1

Ottelun tilastot

Pelicans SB – FB Factor 2-2 (0-0, 1-1, 1-1)
Toisessa pelissä tekeminen oli huomattavasti parempaa jo alusta alkaen. Pallon hallinta oli selkeästi Factorin tytöillä ja maalipaikkoja psytyttiin rakentamaan jatkuvalla tahdilla. Viimeistely ei vaan ollut tällä kertaa riittävän laadukasta ja kun vastustajan maalivahti torjui pallon yli 30 kertaa niin ottelusta tuli tehtyjen maalien valossa karsintasarjan heikoin. Pelicansin tasoitus maali kaksi ja puoliminuuttia ennen loppua tuotti Factorin tytöille karsintasarjan ensimmäisen ja ainoan pistemenetyksen.

Factorin pistetytöt: Lilja 1+0, Milla 1+0, Tuuli 0+1, Elna 0+1

Ottelun tilastot

Karsintasarja on siis nyt takana. Factorin lisäksi lohkosta SM-sarjaan selvisivät Eräviikingit ja PSS. Onnistumisia tuli Factorin tytöille laajalla rintamalla ja kaikki kolme kentällistä pystyivät mallikkaaseen peliin. Pistepörssissä viisi ensimmäistä sijaa meni Factorin tytöille Saaran voittaessa piste- ja maalipörssin vaikka ei viimeisessä turnauksessa pystynyt pelaamaan. Sira taasen voitti sarjan syöttötilaston.

SM-sarja käynnistyy 18.12.2021 jossainpäin Suomea. Sarjaohjelma valmistuu ensi viikolla.

Onnittelut kaikille SM-sarjaan päässeille joukkueille! Toivotaan että korona ei sotke kevään pelejä.