A-tyttöjen I-divisioona käynnistyi sunnuntaina Kontiolahden Liikuntahallilla. Jaettuun turnaukseen osallistuivat FB Factorin lisäksi Hatsina Mikkelistä ja O2-Jyväskylä. Kaikki paikalla olleet joukkueet osallistuivat elokuussa pelattuihin SM-karsintoihin.

Hatsina – FB Factor 7-7 (4-2, 2-2, 1-3)

Hatsina pelin ensimmäinen erä oli suorastaan katastrofaalinen. Pelaaminen oli löysää, ei tehty niitä hommia mitä sovittiin, lyötiin jatkuvasti vastustajan mailaan ja otettiin tyhmiä jäähyjä. Kaiken tämän lisäksi noin 10 minuutin pelin jälkeen vastustajan pelaaja ajautui tahattomasti maalivahtimme Margan päälle sillä seurauksella, että Margan niska retkahti niin, että hän joutui jättämään pelin kesken ja lähtemään sairaalaan tarkastettavaksi. Erätauolle lähdettiin sekavissa tunnelmissa Hatsinan johtaessa parilla maalilla.
Toiseen erään Factorin tyttöjen peli parani hieman ja maalipaikkoja saatiin luotua tasaiseen tahtiin, mutta omia virheitä tuli sen verran, että toisellekin erätauolle siirryttiin Hatsinan kahden maalin johdossa.
Kolmannessa erässä ottelun hallinta siirtyi entistä enemmän Factorin tytöille. Hatsina oli turnauksessa pelaamassa pienellä rosterilla ja jalka rupesi painamaan ottelun loppua kohden. Factorin tytöt saivatkin kehitettyä oivan loppukirin ja tasoittivat pelin 39 sekuntia ennen loppua pelatessa ilman maalivahtia. Enemmänkin oli tässä pelissä otettavissa sarjapisteitä, mutta huonon alun jälkeen ollaan tyytyväisiä yhteenkin pisteeseen.

Factorin pistetytöt: Anna 2+1, Kiia 1+2, Roosa 0+2, Iisa 1+0, Sini 1+0, Jatta 1+0, Emppu 1+0, Nelli 0+1

Maalilla: Marga 00.00-9.28 4 torjuntaa ja 9.28.–45.00 Venny 10 torjuntaa

Maalikooste

FB Factor – O2-Jyväskylä 1-9 (0-3, 0-2, 1-4)

Toisessa pelissä vastaan asettui timanttisen kova ryhmä Jyväskylästä. Ehkä hieman yllättäin O2-Jyväskylä jäi A-tyttöjen SM-sarjan ulkopuolelle. O2-Jyväskylästä löytyy 11 tyttöä, jotka ovat mukana seuran naisten Salibandyliigajoukkueessa. Tosin kaksi näistä ei kuulemma ollut mukana Kontiolahdella, mutta riittävän korkea vuori meillä oli silti edessä kiivettäväksi. Joukkueiden pelaajien keski-ikä oli Jyväskyläläisten puolella noin kahden ja puolen vuoden erolla.
Ensimmäinen erä kertoi jo miten ottelu tulee menemään. Maalivahtien torjunnat olivat 9-1 ja maalit 0-3. Tosin kyllä Factorin tytötkin saivat peliä aikaiseksi. Varsinkin aktiivinen ja korkea karvaus tuotti välillä amppareiden pakeille vaikeuksia. Toisessa erässä Factorin tytöt saivat jo enemmänkin peliä aikaan ja muutaman maalipaikan. Erän maalit menivät kuiten amppareille 0-2. Kolmanteen erään lähdettiin asenteella, että kuparinen pitää saada rikki. Ja saatiinhan se maali aikaiseksi. Tosin vastustaja teki sitten vastaavasti neljä. Täysin ansaittu voitto Jyväskylän ”liiganaisille”.

Factorin pistetytöt: Eve 1+0

Maalilla: Venny 28 torjuntaa

Maalikooste

Nyt on kahteen viikkoon pelattu yksi naisten II-divisioonan ja yksi A-tyttöjen I-divisioonan turnaus. Molemmissa on pistetilit saatu hienosti jo auki. Sarjojen ja pelien taso on aivan eriluokkaa, kuin viime kaudella naisten III-divisioonassa sekä B- ja C-tyttöjen aluesarjoissa. Voin sanoa, että tytöt ovat varmasti saaneet jo tässä vaiheessa enemmän kehittäviä pelejä kuin viime kaudella yhteensä.  A-tyttöjen pelit jatkuvat 22.10.2017 Vaajakoskella, jossa vastassa ovat kivenkovat PSS ja ÅIF.