Vuoden viimeinen sarjaturnaus ja puolivälin krouvi. Pelit lähellä Joensuussa ja ensimmäistä kertaa vasta iltapäivästä. Valmentaja oli kuuntelemassa Juha Tapion hartsukeikkaa, mutta onneksi loistavat tuuraajat löytyivät joukkueen sisältä.

FB Factor – JorJy 2-2 (1-1, 1-0, 0-1)

Päivän ensimmäinen peli JorJyä vastaan oli edellistä tasuria ennakoiden tasainen, tosin niin on ollut suurin osa tämän kauden peleistä tässä lohkossa. JorJy oli lauantaina Joensuussa mukana kapealla rosterilla, joten tiedettiin että palloa liikuttelemalla saadaan painetta aikaiseksi.

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet karvasivat melko fiksusti ja keskialueella tulikin paljon pallonmenetyksiä puolin ja toisin. JorJy pääsi varsinkin alussa katkomaan joukkueemme avaukset laidasta ja aiheutti puolustajille painetta nostamalla paineen näennäisesti melko ylös. Factor pääsi kuitenkin iskemään ensimmäisen maalin ylivoimalla, kun Silja Penttinen sai muutaman kokeilun jälkeen pallon JorJy:n verkkoon Merike Eskelisen syötöstä. Maalilla Else Aalto teki ansiokasta maskia. JorJy kuitekin tasoitti pelin muutamaa minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä Factor paransi otteitaan pelin hallinnasta ja Jutta Kuusitaipale tykittikin komea maalin pakin tontilta heti erän alkuun Niina Salon syötöstä. Lisämaaleihin oli toisessa ja kolmannessa erässä runsaasti tontteja, mutta vedot menivät valitettavan usein joko yli tai ohi tai yli ja ohi. Tästä kertoo selvästi myös torjutatilasto, jossa Factorin Aada Jankko otti 27 torjuntaa ja vastustajan veskari vain 22, kun saman verran vetoja taisi viuhua maalista ohi. JorJy tasoitti pelin aivan kolmannen erän alkuun ja huikeasta, lähes koko erän kestäneestä Factorin painostuksesta huolimatta peli päättyi 2-2.

Peli olikin suurimmaksi osaksi Factorin naisten hallintaa pallollisella puolella, vaikka JorJy panosti vaarallisiin vastahyökkäyksiin pitkillä palloilla ja hyvään maalinedustan pelaamiseen molemmissa päissä. Ja kyllä myös JorJy:n vedoista iso osa painui maalista ohi, joten varsin tehotonta pelaamista molemmilta joukkueilta. Hiukan siis kiukkua ja parannettavaa seuraavaan peliin.

Factorin pistenaiset: Silja 1+0, Jutta 1+0, Mersu 0+1, Niina 0+1

Papas – FB Factor 4-6 (3-3, 0-1, 1-2)

Päivän toisessa pelissä vastassa oli Papas, joka aloitti pelin korkealta ja kovaa karvaten. Intensiivinen peli-ilme tuotti Papakselle tulosta, ja jo 6 minuutin jälkeen he johtivat peliä 3-0. Factor ei tappioasemasta lannistunut vaan alkoi lyömään kapuloita Papaksen rattaisiin pelaamalla omaa peliään. Ratkaiseva kapula oli Siljan tahtomaali ja pian sen jälkeen Papas ottikin aikalisän. Aikalisä näyttäytyi Factorille hyödyllisemmäksi, sillä sen jälkeen Factor tasoitti pelin 3-3 kahdella nopealla maalilla. Ensimmäisen erän tappioasemasta tasoihin nousu loi uskoa joukkueeseen.

Toisessa erässä Factor jatkoi aggressiivista peliään. Vauhti oli kovaa ja tahto voittaamiseen nousi vaihto vaihdolta. Toisessa erässä näkyi Factorilta hyviä syöttöjä, juoksuvoimaa ja -nopeutta sekä fyysistä peliä. Tilastoihin merkkaantui Maijan maali, joten peli meille 3-4.

Kolmannessa erässä Papas tasoitti 4-4, mutta parin minuutin päästä Silja teki johtomaalin Meriken esityöstä. Pian sen perään Factorille tuomittiin rangaistus väärästä etäisyydestä hieman kyseenalaisesti. Alivoima oli kuitenkin vahvaa ja peliä pelattiin pitkälti vastustajan puolustuspäässä, jossa Factor pysyi pallollisena. Pallossa pysyminen tuotti tulosta ja alivoimamaali oli tosiasia. Viimeistään tämä maali sytytti Factorin joukkueen ja uskon omaan tekemiseen. Henkinen lataus oli vahvistunut peliminuuttien myötä ja kannustus sekä tsemppaaminen oli käsin kosketeltavaa. Jokainen hyvä harhautus, jokainen loppuun asti pelaaminen ja jokainen Aadan tärkeä torjunta sai suosionosoitukset joukkuekavereilta vaihtopenkillä. Edes kaksi peräjälkeen saatua jäähyä ei lannistanut Factorin jykevää tekemistä. Papas riisuttiin aseista ja saimme tuulettaa kauden ensimmäistä voittoa lukemissa 4-6. Muun joukkueen taisteluasenteen lisäksi Aada oli tärkeässä osassa voittoa: 32 torjuttua!

Factorin pistenaiset: Silja 2+0, Mersu 0+2, Nepu 1+0, Maija 1+0, Niina 1+0, Emppu 1+0, Jutta 0+1, Satu 0+1, Julia 0+1

Seuraavat pelit on sitten heti loppiaisen jälkeen 11.1.2020 Joroisissa. Silloin käynnistyy sarjakierros kolme ja vastassa ovat TuuU ja FBI.    Kiitokset raportista Silja ja Fanni